Zomerse lemon pie met knapperige bodem

Zomerse lemon pie met knapperige bodem

Proef de zomer met deze fantastische lemon pie. Waarom is deze taart zo verschrikkelijk lekker? Omdat de bodem knapperig is en super lekker, ook voor roggebrood haters. 

En dan de topping. Ja goed, ik heb eigenlijk maar wat gedaan. Het ging me namelijk om de bodem, omdat veel mensen de bodem van mijn vorige kwarktaart niet lekker vonden. (Oftewel, roggebrood haters.) Maar de topping werd heerlijk fris en zomers zoet. Snel aan de slag dus!

Wat je nodig hebt voor een kleine springvorm: (ongeveer 24 diameter) Heb je een grote springvorm? Doe dan het dubbele van alles.

  • 250 gram (volkoren/spelt) meel
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram honing
  • eventueel koekkruiden
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 250 gram citroen kwark (optimel)
  • 250 gram magere kwark
  • 1 citroen
  • 4 gelatine blaadjes
  • eventueel geraspte kokos

Bodem

Warm de oven voor op 175 graden. Smelt de honing en kokosolie in een pannetje. Meng het meel met de kokosolie, honing, het ei en de koekkruiden. Kneed het tot een deeg. Bekleed een springvorm met bakpapier en maak van het deeg een mooie bodem. Prik wat gaatjes in de bodem met een vork en zet voor 15/20 minuten iets onder het midden van de oven. Laat de bodem eerst helemaal afkoelen voordat je hem vult. (Kan zo’n 2 of 3 uur duren.)

Vulling

Laat 4 gelatine blaadjes voor 5 minuten in koud water weken.

Klop het eiwit stijf en meng de kwark door elkaar. Spatel het eiwit daarna door de kwark. Rasp wat van de schil van de citroen af en meng dat erdoor. Je kan eventueel nog wat kokos toevoegen en een half schepje whey, niet per se nodig. Proef zelf de kwark, je kan nog wat honing toevoegen als je dat wil.

Knijp de gelatine blaadjes uit en doe met twee flinke lepels van het kwarkmengsel in een pannetje. Laat het langzaam smelten en blijf de hele tijd roeren. Als de gelatine is opgelost, meng je het door het kwarkmengsel.

Strooi wat paneermeel, een klein beetje havermout of bloem op de bodem en doe dan het kwarkmengsel op de bodem. Laat het zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.

Als topping kan je wat geraspte kokos en citroenschillen gebruiken.

Enjoy!

DSCF5779

DSCF5796

Facebook Comments


5 thoughts on “Zomerse lemon pie met knapperige bodem”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *