Dit is LEKKER. En GEZOND. Oh en ook nog eens snel en makkelijk gemaakt. Zoete aardappelstamppot, ik had er eerst mijn twijfels over. Zoete aardappel is namelijk nou niet echt mijn favoriete groente. Ja het is een groente. Maar ik gaf het een kans en guess what: het is super lekker. De combinatie van alle verschillende smaken, maakt het tot een feestje in je mond. Je eet tegelijk ook nog eens best wat groente, zonder dat je het door hebt. Win-win!
Wat je nodig hebt voor 2 a 3 personen:
- 1 kilo zoete aardappels
- 1 zak rucola (75 gram)
- half potje zongedroogde tomaatjes
- feta, in blokjes gesneden
- eventueel 200 gram spekjes
Schil de zoete aardappels en snijd ze doormidden. Kook ze in ongeveer 10 minuten gaar, tot ze wat zachter zijn geworden. Bak ondertussen de spekjes in een pan en snijd de tomaatjes en feta.
Prak de zoete aardappels fijn met een stamper of een vork. Voeg de zongedroogde tomaatjes, rucola, feta en spekjes toe en hussel alles door elkaar.
Eetsmakelijk!