Nieuw jaar, nieuwe kansen! Heb je nog goede voornemens dit jaar? Misschien wel de meest voorkomende: ‘meer sporten’ en ‘gezonder eten’. Niet mijn voornemen, want dat zit al wel goed. Dit visstoofpotje is snel klaar te maken en ook voor niet-visliefhebbers prima te eten! Een super gezonde maaltijd met vis, zoete aardappel en genoeg groente. Dat ‘gezonder eten’ gaat zo wel lukken!
Wat je nodig hebt voor 4 personen:
- 2 el olie
- 600 gram groente (ik gebruik zakken Italiaanse en Chinese groente)
- 4 zoete aardappels
- 1 blik kokosmelk
- 400 a 500 gram vis (ik gebruik zalm en kabeljauw uit de diepvries)
- 4 el Indiase kruidenpasta (mild curry) (neem degene zonder suiker)
- rasp en sap van 1/2 limoen
- eventueel serveren met rijst en/of ciabatta
Schil de zoete aardappels en kook ze beetgaar. Snijd ze daarna in kleine blokjes. Als je vis uit de diepvries gebruikt, laat het dan eerst een beetje ontdooien in de magnetron.
Verwarm de olie in een grote pan en roerbak de groente een paar minuten. Voeg de kokosmelk en Indiase kruidenpasta toe en leg de vis erin. Stoof met het deksel op de pan ongeveer 10/15 minuten tot de vis en groente gaar zijn. Laat de zoete aardappel op het laatste moment nog een paar minuten meestoven. Voeg de rasp en het sap van de limoen toe na het stoven.
Serveer eventueel met een beetje rijst en/of ciabatta brood.
”Ik houd normaal niet van zoete aardappel, maar zo is het lekker!’
” Zo vind ik vis eten best wel lekker eigenlijk”
Mijn half huisgenootjes hebben het gekeurd en vonden het heel lekker! Bovenstaande citaten zijn ook van hen.
Voor de foto leg ik alles natuurlijk even mooi op een bordje, maar in het echt komt alles gewoon lekker samen in een grote pan. Not so fancy, maar wel heel lekker!
Enjoy!
Bij dit recept kan je prima experimenteren. Heb je liever andere vis, prima. Doe wat je lekker vindt!