Verschillende manieren om havermout te eten!

Verschillende manieren om havermout te eten!

Havermout is super gezond en heel goedkoop! 40 cent voor een halve kilo is natuurlijk geen geld en het doet heel veel goeds voor je lichaam. Havermout bevat veel vezels, eiwitten, is goed voor je darmen en ga nog maar even door. Bovendien zorgt het voor een verzadigd gevoel dus je zit lekker vol de hele ochtend. Hier deel ik mijn favoriete manieren om havermout te eten! 

Havermoutpap

Ik begin met een vrij simpele manier, maar ook mijn meest gebruikte, havermoutpap.

IMG_3949

Ik vind het heel lekker om havermoutpap te maken met melk of melk en water. Vaak doe ik er wat extra’s door om het een lekker smaakje te geven. Heerlijke combinaties vind ik:

  • 3 kleine geraspte wortels + 1 banaan in stukjes, in het begin al bij de melk doen zodat het mee wordt verwarmd. De wortel en banaan zorgen voor een heerlijke zoete smaak! (normaal vind ik wortels echt super vies!)
  • 1 appel + kaneel, de appel mee warm laten worden zodat de stukjes wat zachter worden
  • Peer + honing

Ik hoop dat je havermoutpap een keer een kans geeft want het is echt lekker en vult ontzettend goed!

Havermout door de kwark/yoghurt

 

IMG_4323

Ook heel makkelijk en fijn, gewoon door de kwark! Ik eet vaak kwark als lunch en vind het wel lekker om er een beetje ‘bite’ bij te hebben. Havermout is daarvoor ideaal!

Homemade granola/cruesli

granola

Op deze manier havermout eten is wel heel lekker! Granola, zelfgemaakte cruesli, is lekker knapperig en heel lekker. Het kost iets meer werk, maar dan heb je ook wat. Een makkelijk recept voor granola vind je hier.

Havermout door een smoothie

Schermafbeelding 2015-02-06 om 12.39.26

Havermout is ook heel geschikt om door smoothies te doen. De havermout wordt volledig vermalen, dus je zal geen stukjes in je smoothie hebben. Het geeft een lekkere structuur en geeft je smoothie wat meer vulling.

Gebakken havermout

IMG_1725

Het lijkt een beetje op havermoutpap, alleen bak je de havermout. Zo lijkt het een beetje op een taartje! Het receptje vind je hier. Bedenk zelf ook leuke variaties!

Havermout in bananenbrood

DSCF3786

Mijn favoriete baksel mag niet ontbreken, ik hou van bananenbrood. Lekker makkelijk, snel en lekker met pindakaas of jam! Er zit ook havermout in verwerkt. Probeer dit recept eens, heel makkelijk. You will love it (;

Tot slot kan je ook nog ‘overnight oats’ maken. Ik maak dit eigenlijk nooit, maar het is ook een lekkere manier om havermout te eten!

Enjoy!

Volg @stayhappy.nl op Instagram om te zien hoe ik eet en om inspiratie op te doen!

5 thoughts on “Verschillende manieren om havermout te eten!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Homemade Granola

Homemade Granola

Hopelijk weet iedereen ondertussen wel dat de cruesli van Kellogs toch echt niet gezond is. Ook al beweren ze dat wel en proberen ze je over te halen met nutteloze aanwijzingen. Nee, Kellogs daar trappen […]

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt […]

Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Peanutbutter lovers opgelet! Oh en ook de mensen die koolhydraat arme tussendoortjes zoeken. Mensen met diabetes of zo, ik noem zomaar wat hè. Of misschien volg je wel een dieet, kan ook. Maar eigenlijk is […]