Update: Talitha in diabetesland

Update: Talitha in diabetesland

‘Stay Happy gaat door het dak’, zegt mijn collega Max wel eens voor de grap. Lief! En af en toe voelt dat ook wel een beetje zo. Ik heb zoveel mooie dingen gedaan afgelopen jaar, dankzij mijn instagram @stayhappy.nl (en dankzij mijn diabetes). Maar, mijn blog heb ik een beetje verwaarloosd. Oops!

Terwijl het daar toch mee is begonnen. Het was mijn uitlaatklep. Ik vond het heerlijk om uren te frutsen aan het design, in bed blogs te schrijven en af en toe oude berichten terug lezen. En die kriebels zijn terug.

I’m back to blogging

Kriebels, en een beetje meer skills. Zoals je misschien kan zien heb ik weer zitten knutselen aan de lay-out van mijn website, en deze keer heb ik zelf wat HTML en CSS-regels aan kunnen passen, om het helemaal naar mijn zin te maken. Stiekem toch een beetje trots. Haha.

Maar goed. Wat is er dan allemaal gebeurd dit jaar met mij en Stay Happy?

Het afgelopen jaar

Toen ik net diabetes kreeg, keek ik wel eens op forums en websites om dingen over diabetes te lezen. Maar ik was al snel uitgekeken. Al die verhalen.. Ik had wel genoeg aan mijn eigen troubles!

Maar via Instagram vond ik later een aantal andere mensen van mijn eigen leeftijd met diabetes. En het was toch wel heel leuk om te zien hoe zij leefden en met hen te praten over de ups en downs. Langzaamaan begon ook ik steeds meer te delen over mijn leven met diabetes op Instagram.

En dat werd opgemerkt door Roche, een leverancier van diabetes hulpmiddelen. Ze nodigden mij uit om in februari 2019 drie dagen mee te gaan naar de ATTD in Berlijn. Wauw! Ik was toch wel even verbaasd. De ATTD is een groot internationaal congres over diabetes. Roche organiseerde een dag daarvoor zelf een bloggers evenement. Daar ontmoette ik diabetesbloggers uit heel Europa. En daar ging er een wereld voor me open. Er is een heuse online diabetescommunity! Nog eens een hele leuke ook. Iedereen was zo lief en de positiviteit en sfeer was geweldig. Maar goed, ik schrijf later nog een blog over mijn uitgebreide ervaringen.

reizen_diabetes_type_1

Onderzoek naar hypo’s: wat doen ze op lange termijn?

Je hebt mijn ervaringen met mijn eerste deelname aan een diabetesonderzoek misschien wel gelezen. Toch weerhield dat me er niet van om weer mee te doen. Waarom? Omdat ik zelf zo benieuwd was naar de uitslagen. Goed, en ergens vind ik het ook wel goed en misschien een beetje leuk om mee te doen. Al is het fysiek nooit prettig. Het was een onderzoek naar de gevolgen van hypo’s (lage bloedsuiker) op de lange termijn. Het hield onder andere in dat ik 2 uur lang in een MRI-scan lag vastgebonden. Ik ga mijn ervaring hiermee nog een keer uitgebreid beschrijven. 😉

Nog een diabetes trip

Een trip kun je natuurlijk op meerdere manier opvatten, maar het had in dit geval niets met drugs te maken. Nee, ik mocht weer mee op diabetes reis! Toen ik bericht kreeg stond ik te springen van blijdschap. Ik mag met Roche mee naar Barcelona! Dit keer voor de EASD: ook een international diabetes congres. Het was geweldig om met een groep Nederlandse meiden af te reizen naar het Spaanse, ons helemaal onder te dompelen in de fijne diabetescommunity en onze internationale vrienden weer eens te zien. Mijn blog hierover staat op levenmetdiabetes.nl.

Officieel diabetes blogger

Mijn collega’s noemen me inmiddels wel een grappend ‘BD’: bekende diabeet, haha. Zo bekend ben ik natuurlijk niet, maar het is wel leuk om met veel andere diabeten te connecten op instagram.

Wel ben ik nu ‘officieel’ blogger! Gister heb ik namelijk een contract getekend waarin ik word benoemd als blogger. Vandaag ligt het in de brievenbus bij Roche en ga ik van start als diabetesblogger bij Roche voor de website levenmetdiabetes.nl. Leuk!

Onze wereldreis

Dan hebben we nog onze reis. Onze wereldreis. Die komt steeds dichterbij! De eerste 4 vliegtickets zijn geboekt, de vaccinaties zijn gehaald en de backpacks liggen op ons te wachten. Maar voordat we gaan moet ik nog veel, heel veel regelen. Een jaar op reis met diabetes is niet niks. Ingewikkeld zelfs, kwam ik achter. Niemand weet eigenlijk wat ze er mee aan moeten: de apotheek niet, de zorgverzekeraar, mijn leverancier, mijn diabetesverpleegkundige, allemaal niet. Wie gaat er nou een jaar reizen met diabetes? Nou ja, ik dus. Hihi.

wereldreis_diabetes_type_1

En nog veel meer..

Er is veel gebeurd. Nog veel meer dan ik hier beschreven heb. Zo probeerde ik dit jaar mijn eerste (zelf gekochte) sensor ooit, werd ik niet meer wakker uit een hypo en werd ik (super) trotse tante van Maud. Dat laatste heeft niets met voorgaande dingen en diabetes te maken, maar ik wilde het toch even noemen haha.

Tot zo ver mijn leven. Ik schrijf binnenkort over de onderwerpen uitgebreidere blogs. Teveel moois om niet met jullie te delen. Enjoy!

Ps. Wat vind je van het nieuwe design van mijn blog?

4 thoughts on “Update: Talitha in diabetesland”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie!

Winactie!

Hoeraaa! Ik begon vorig jaar een Instagram account begonnen samen met Maarten om inspiratie op te doen en te delen om gezond te leven. Gezonde studenten die graag fitnessen en gezond eten. Ondertussen is het […]

Ook een hapje darm?

Ook een hapje darm?

‘Je bent wel dapper als je mee doet’, had de arts in het eerste telefoongesprek gezegd. ‘Ach komt wel goed toch?’, dacht ik, ‘gewoon even doorbijten.’ Helaas viel het flink tegen en was het niet […]

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]