Hmm, het is weer tijd voor speculaas en kaneel! En dat is geen probleem. Deze cake is perfect voor de tijd van het jaar, lekker en ook nog eens makkelijk! Het recept komt van mijn moeder en die cake is bij ons allebei best anders geworden. Het ligt er dus aan je oven en of je melk of karnemelk gebruikt. Gewoon even proberen dus.Wat je nodig hebt:
- 400 gram speltmeel of boekweitmeel (of gewoon meel, dat maakt het wel ongezonder)
- 8 gram bakpoeder
- 5 theelepels speculaaskruiden
- 400 ml karnemelk of melk
- 170 gr honing
- eventueel walnoten of hazelnoten, gehakt
Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer het meel, de kruiden en de bakpoeder door elkaar. Voeg daarna de melk en honing toe. Doe er eventueel nog wat noten bij en roer alles tot een geheel. Schep het beslag in een bekleed of ingevette bakblik. Bak de cake in 60 – 65 minuten mooi bruin. Even opletten, want dit kan dus verschillen bij elke oven! Laat goed afkoelen. Enjoy!
Hi , your blog looks amazing 🙂 please like and comment on things you like and thing you think i should work on my blog.. Thankss x
Oehh yummie! Klinkt heerlijk 😀
Net gemaakt.
Hij ruikt heerlijk!
Maar nadat ik hem uit de oven had gehaald plofte hij helemaal in.
Na doorsnijden is hij helemaal nat van binnen ????
Ik had amandelmeel ipv spelt.
Hee Irene!
Dat kan goed kloppen, amandelmeel heeft een heel andere structuur dan andere meel soorten!
Je kan volkorenmeel, gewoon meel, boekweitmeel en speltmeel gebruiken.
Amandelmeel kan je gebruiken in recepten die specifiek voor amandelmeel zijn. Succes!
Hi, moeten er misschien geen eieren in?
Grts Mandy
Hee Mandy
Nee hoor, dat is niet nodig!