Suikervrije herfstcake

Suikervrije herfstcake

Hmm, het is weer tijd voor speculaas en kaneel! En dat is geen probleem. Deze cake is perfect voor de tijd van het jaar, lekker en ook nog eens makkelijk! Het recept komt van mijn moeder en die cake is bij ons allebei best anders geworden. Het ligt er dus aan je oven en of je melk of karnemelk gebruikt. Gewoon even proberen dus.Wat je nodig hebt:

  • 400 gram speltmeel of boekweitmeel (of gewoon meel, dat maakt het wel ongezonder)
  • 8 gram bakpoeder
  • 5 theelepels speculaaskruiden
  • 400 ml karnemelk of melk
  • 170 gr honing
  • eventueel walnoten of hazelnoten, gehakt

Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer het meel, de kruiden en de bakpoeder door elkaar. Voeg daarna de melk en honing toe. Doe er eventueel nog wat noten bij en roer alles tot een geheel. Schep het beslag in een bekleed of ingevette bakblik. Bak de cake in 60 – 65 minuten mooi bruin. Even opletten, want dit kan dus verschillen bij elke oven! Laat goed afkoelen. Enjoy! IMG_0008

Facebook Comments


6 thoughts on “Suikervrije herfstcake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *