Stiekem ben ik helemaal niet zo weg van dadels. Maar in deze cake vind ik ze juist erg lekker. Het geeft de kruidcake een lekkere zoete smaak. Het lijkt een beetje op de herfstkoek van een paar posts geleden. Deze kruidcake is alleen lekkerder, makkelijker en de kans op mislukken is nihil. Bij kruidcake wil de binnenkant nog wel eens te plakkerig zijn, maar bij deze versie ging het in een keer goed!Wat je nodig hebt:
- 300 gram meel (boekweit, volkoren, spel, gewone, maakt niet uit)
- 2 tl bakpoeder
- 1 kleine banaan
- 200 ml melk (gewone melk, rijstemelk of kokosmelk)
- 75 gram kokosolie (xenos)
- 75 gram honing
- 100 gram dadels (voor 60 cent te halen bij de action!)
- 3 eetlepels koek- en speculaaskruiden
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een springvorm van 22 cm met bakpapier of vet hem in. Je kan eventueel ook een cakeblik gebruiken.
Roer het meel, de bakpoeder en de kruiden door elkaar. Prak de banaan en roer samen met de melk in een kommetje. Smelt de kokosolie en honing in een pannetje en doe de geprakte banaan en melk erdoor. Doe het mengsel door het meel en roer tot het een mooi beslag is. Het is best een stevig beslag. Snijd de dadels in kleine stukjes en roer ze door het beslag. Doe het mengsel in de bakvorm en zet het voor 40 minuten in de oven.
Je keuken zal heerlijk gaan ruiken naar speculaas!
Enjoy!
Bron: Blog van Paulien Visscher: http://www.paulienvisscher.nl/blog/kruidige-dadeltaart/#more-1654
Hoi,
Leuk dat je mijn recept hebt gebruikt en dat het in de smaak valt!
Groetjes,
Paulien
Ik ga hem zeker weten een keer maken alleen staat er niet bij hoeveel speculaaskruiden je er bij doet
Groetje ES
Je hebt gelijk, bedankt voor de tip! Ik heb het erbij gezet!
Dit lijkt me een heerlijke cake, alleen zie ik niet hoeveel speculaas- of koekkruiden erin gaan…
Ik wil er geen honing in. Kan ik dat eruit laten?
Ja hoor! Je kan ook prima een ander zoetmiddel gebruiken. Gewoon proberen!