Hoera! Het is vandaag mijn suikerfeest. Ik heb officieel 1 jaar diabetes/suikerziekte. Reden voor een feestje! Daarom vandaag deze heerlijke, smeuïge suikervrije brownies. Zoals ze horen, zoals je de smaak van brownies kent. Maar dan met nèt iets andere ingrediënten. Ik heb tenslotte wel diabetes. (; Ik had vandaag ook kunnen balen, alweer 1 jaar diabetes. Maar waarom zou ik? Een feestje met lekkere brownies maakt alles minder erg. Duik je keuken in en vier samen met mij mijn suikerfeest!
Wat heb je nodig?
- 400 gram zwarte bonen uit blik (uitlek gewicht 265 gram)
- 8 dadels
- 2 eieren
- 4 el cacaopoeder
- 3 el kokosolie
- 3 el honing/agavesiroop
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl vanille extract
Verwarm de oven op 175 graden. Laat de dadels een kwartier weken in warm water. Laat de bonen uitlekken, spoel ze om met water en laat ze vervolgens weer goed uitlekken. Smelt de kokosolie en de honing. Mix alle ingrediënten met een blender, keukenmachine of staafmixer.
Mijn keukenapparatuur is niet zo sterk, dus ik heb de bonen geprut met een staafmixer. Vervolgens heb ik de eieren met de kokosolie, honing en dadels in de blender gedaan. Daarna alles bij elkaar in een kom, de overige ingrediënten toevoegen en goed roeren.
Giet het beslag in een brownievorm of ovenschaal. Bak de brownie 30 minuten in de oven. Check met en sateprikker of de brownie goed is. Komt de prikker er nog nat uit? Doe de brownie dan wat langer in de oven. Laat goed afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Mag ik je feliciteren met je diabetesverjaardag? 😉
Geniet maar van de brownies, superlekker!
Haha dankjewel! Heb ik zeker gedaan! 😀