Wat maakt iets tot een taart? De vorm? Een bodem met een laag erboven? Ik ben er nog niet uit, maar deze appeltaart is een soort taart, maar heeft ook heel veel weg van een cake.
Eigenlijk boeit het natuurlijk niet hoe je het noemt, de smaak is gewoon super lekker. Ik vind hem zelfs naar boerencake met appel neigen, super lekker! Gewoon een keertje proberen dus. Als de taart nog een beetje warm is, is de rand en de bovenkant nog lekker een beetje knapperig, net als ‘echte’ verse appeltaart. Kijk verder voor het recept van dit lekkere suikervrije appeltaartje!
Wat je nodig hebt voor een kleine taartvorm:
- 120 gram kokosolie
- 4 eetlepels honing
- 2 eieren
- 120 gram (spelt) meel
- 1 zakje bakpoeder
- 2 kleine appels
- kaneel
- eventueel speculaaskruiden
- klein beetje havermout
Warm de oven voor op 170 graden.
Smelt de kokosolie en honing in een pannetje of gewoon even in de magnetron. De honing hoef je alleen te smelten als je een beetje hardere honing hebt. Doe de eieren bij de kokosolie en honing en kluts alles door elkaar tot het een geheel is. Voeg dan het meel, de bakpoeder en de kruiden toe. Meng alles goed door elkaar. Vet een kleine taartvorm in (ongeveer 24 cm) en doe het mengsel erin. Strooi nog wat havermout op de bovenkant en duw een beetje aan. Bak het taartje 30 minuten in de oven.
Enjoy!
Ps. als je een ‘normale’, of te wel grote taartvorm gebruikt om geen suikervrij appeltaartje, maar een suikervrije taart te maken, dan heb je ongeveer het dubbele nodig. De taart moet dan waarschijnlijk ook iets langer in de oven!
Lijkt me heerlijk met honing! Wij hebben overigens altijd appeltaart zonder suiker. Als je een lekkere, zoete appel neemt kan dat prima.
Alleen al dat bordje.. Lijkt me een feestje om daar een stukje appeltaart van te eten! 😀
Dat ziet er super lekker uit!