Sporten met diabetes

Sporten met diabetes

Die diabetes van mij begint me behoorlijk te vervelen. Ik mag namelijk niet werken en sporten tot ik een beetje ingesteld ben op mijn insuline. Man wat baalde ik daarvan. Maar helemaal stil zitten vond ik maar niks. Daarom zocht ik een leuk en swingend alternatief: hoepelen!

‘Hoepelen is geen sport, dus dat mag ik doen.’

Ik was het stilzitten beu en tegelijkertijd werd ik super vrolijk van zomerse muziek. Een hoepel past daar prima bij. Bij de Decathlon kocht ik een fitness hoepel en die middag stond ik heerlijk te swingen op een vrolijk muziekje. Nu kijk ik gewoon een tv-programma en ga ik ondertussen hoepelen. Op Fitdutchies staat een artikel over hoelahoepen, waarom het goed voor je is!

Klik op het filmpje om mij te zien swingen! 😀

 

Toen ik nog helemaal gezond was en al mijn eilandjes van langerhans nog vrolijk in mijn lichaam rond zwommen, was ik 4-5 keer per week in de sportschool te vinden. Lekker met gewichten zeulen, heerlijk. Helaas mag ik voorlopig nog niet fitnessen, het vraagt namelijk behoorlijk wat van je lichaam.

In Tilburg ga ik beginnen met yoga en pilates lessen. Na een tijdje ga ik het dan opbouwen met zwaardere trainingen. Uiteindelijk wil ik dan in januari beginnen met de bikini body guide van Kayla Itsines.

Waarom sporten met diabetes anders is

Als je gaat sporten, verbruik je de glucose in je lichaam. Je suikerwaarde daalt daardoor. Bij gezonde mensen zorgt het lichaam ervoor dat die waarde niet onder de 4 komt. Bij mij dus niet. Mijn lichaam heeft zelf geen grenzen en daalt dus lekker verder. Een hypo is dan snel het gevolg. In een ander artikel schreef ik wat een hypo precies is. Vaak moeten diabeten dus eten meenemen tijdens het sporten, om te zorgen dat ze geen hypo krijgen.

Sporten met een te hoge bloedsuiker is ook niet goed. Als je bloedsuiker iets hoger is maakt het niet uit, maar te hoog is niet goed. Je lichaam heeft dan namelijk geen glucose om te verbruiken en gaat daarom andere dingen verbranden, zoals eiwitten. Terwijl je lichaam die zelf nodig heeft!

Uitdaging

Ik wil graag een uitdaging aangaan. Sporten met diabetes. En niet zomaar even wat, maar een run, een evenement. Daarom zit ik eraan te denken om weer een keer mee te doen aan de PZC-loop van 10 km. Uiteraard moet ik daar eerst nog even voor oefenen. Ongetwijfeld zal ik tijdens de loop dextro nodig hebben. Hopelijk haal ik dit doel. Zo ‘vecht’ ik een beetje terug tegen mijn ziekte, het wint het niet van mij!

G0022286

IMG-20130615-WA0025

4 thoughts on “Sporten met diabetes”

  • Fijn dat je in elk geval wel kunt hoepalahoepelen (wat een woord haha). In elk geval mag je in de toekomst wel weer sporten dus dat is een mooi vooruitzicht. Hopelijk vind je snel je weg met je diabetes en heb je er zo min mogelijk last van. Mooie foto die in het weiland!

  • Het lijkt me best lastig om altijd rekening te moeten houden met je diabetes. Hopelijk went het na verloop van tijd en gaat het als vanzelf, zodat je ‘zo normaal mogelijk’ alles kunt doen. Komt vast goed 🙂

  • Na jarenlang spuiten ben ik, vanwege het sporten, toch overgestapt op een insulinepomp. Achteraf gezien had ik dat echt veel eerder moeten doen, want je bent zoveel flexibeler met eten én sporten. Bovendien geeft jarenlang spuiten flinke littekens (ik heb daardoor een heel vrije interpretatie van een sixpack bijelkaar gespoten). Waterdichte, draadloze Omnipod die je op veel plaatsen kunt dragen en waarmee je zonder problemen door de douane komt, is echt een uitkomst. Moet je echt eens aantikken bij de diabetesverpleegkundige.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie: 3x sportarmband met verlichting

Winactie: 3x sportarmband met verlichting

*DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN!* Toen ik begon met hardlopen, deed ik voor de eerste keer mijn telefoon tussen mijn sportbh. Muziekje aan, hardloop app aan en gaan. Handig, dacht ik. Dacht ik. Eerlijk gezegd zat […]

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]

Ik word dus bodybuilder

Ik word dus bodybuilder

Pas maar op dat je geen ruzie krijgt met mij. Straks ben ik namelijk een bodybuilder. Ja toch? Ik doe krachttraining als vrouw en dan word je toch bodybuilder?  Nee, natuurlijk niet. Dan zouden er […]