Brownies doen het altijd goed. En terecht, ze zijn zeker lekker! Maar het zijn suikerbommen van hier tot Tokio. Daarom heb ik een gezonde variant gemaakt. Schrik niet van de courgette die erin zit. Je proeft er niets van, het zorgt alleen maar voor een lekkere smeuïge textuur. Lees verder voor het recept van deze smeuïge gezonde brownies!
Wat heb je nodig?
- 100 gram (spelt) meel
- 2 eieren
- 2 bananen
- 200 gram kokosolie
- 100 gram courgette (ongeveer een halve courgette)
- 75 gram cacao poeder
- 2 el honing
- 1 el bakpoeder
- eventueel wat dadels en een snufje zout
- 1 reep pure chocolade
Warm de oven voor op 180 graden.
Meng het speltmeel, de cacao en het bakpoeder in een kom en meng door elkaar.
Zet de kokosolie kort in de magnetron zodat het wat zachter wordt. Doe daarna de kokosolie, eieren en courgette in een blender en maal het fijn. Een staafmixer of keukenmachine kan ook. Doe het mengsel bij de droge ingrediënten. Pureer daarna de bananen en voeg ook toe aan het mengsel. Roer de honing door het mengsel en zorg dat het een mooi brownie beslag wordt.
Als je dadels gebruikt, snijd ze dan heel klein en roer door het mengsel.
Bekleed een vorm met bakpapier en verdeel het mengsel over de vorm. Zet voor 35 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Smelt de chocolade au-bain-marie en verdeel over de brownie. Zet het in de koelkast en wacht tot de chocolade hard is geworden. Snijd daarna in stukken en GENIET!
Oh, wat heb ik hier zin in!
Aaah, dit ziet er heerlijk uit!
Kan je de brownies ook met amandel of kokosmeel maken?