Recept voor granola uit de airfryer: het kan!
Granola of cruesli maak ik het liefst zelf. Uit de supermarkt is het namelijk wel lekker, maar vaak erg ongezond. In cruesli zit veel suiker en voor granola zonder toegevoegde suiker betaal je je scheel. Terwijl je het ook heel makkelijk zelf kunt maken! Al helemaal tijdens quarantaine.
Omdat wij halsoverkop terug moesten komen van onze wereldreis, wonen we tijdelijk in een appartementje in een schuurtje bij iemand in de tuin. Daar hadden we geen oven, maar ik wilde wel heel graag bakken! Daarom bracht ik de airfryer mee en wat blijkt: je kunt prima granola maken zonder oven!
Wat je nodig hebt voor zo’n 4 porties
- 100 gram havermout
- 60 gram noten
- 2 el chiazaad
- 3 el lijnzaad
- 2 el olijfolie
- 2,5 theelepels honing (of meer)
- event. theelepel speculaaskruiden
Bereiding
Haal het mandje uit je airfryer, zodat je alleen nog de grote bak over hebt. Verwarm de airfryer voor op 160 graden. De rest is simpel: roer alle ingrediënten door elkaar en zorg dat alles een beetje vochtig is van de olie.
Smeer een heel klein beetje olijfolie over de bodem van je airfryer. Doe daarna de granola in de airfryer en bak ongeveer 20/25 minuten. Roer tussendoor een beetje om. Verspreid de granola na het bakken uit op een groot bord om af te koelen. De granola wordt dan lekker knapperig. Vervolgens kun je het in een bakje bewaren.
Enjoy!
Wil je nog meer bakrecepten zien voor in de airfryer? Laat me weten wat je lekker vindt!
Hoi Talitha, kan ik hier ook een poeder in doen, zoals bijvoorbeeld Chlorella?
@tim ik doe dat wel, maar ik wilde laatste in plaats van Chlorella deze bestellen https://www.flinndal.nl/detox/superfood-shakemix-detox omdat Chlorella wel overheersend is kwa smaak. Maar nu vraag ik me af of dit puur is of hier misschien verborgen suikers in zitten. Wat denk jij @Talitha? Ik hoor het heel graag ook.
Je geeft aan granola zonder toegevoegde suiker te willen maken en vervolgens doe je er honing in Dat is vreemd aangezien honing ook gewoon een vorm van suiker is, net zoals kristal- of rietsuiker. In ons lichaam worden alle suikers op dezelfde manier verwerkt, ongeacht of het nou honing of kristalsuiker is. Prima als je er honing aan toevoegt, maar dan wel zo correct om erbij te vermelden dat je dan net zo goed gewoon suiker kunt toevoegen.