Over een paar dagen is het officieel zomer en een echt zomer receptje kan dan natuurlijk niet missen! Deze cake zit vol lekkere zomervruchten die je eigenlijk zelf kan kiezen. Een lekker zachte, zoete plaatcake met zomerfruit! Uiteraard zonder suiker, maar dat mis je absoluut niet. Heerlijk!
Deze plaatcake met zomerfruit heb ik in een combi-magnetron gemaakt. Wil je een ‘gewone’ grote oven gebruiken, maak dan het dubbele, misschien wel drie dubbele. Dit recept is geschikt voor de grootte van een normale combi-magnetron.
Wat heb je nodig?
- 150 gram havermeel (havermout malen in de blender)
- 150 gram (spelt) meel
- 150 gram havermout
- 6 eieren
- 150 gram kokosolie
- 225 ml melk
- 150 gram honing
- 300/350 gram zomerfruit (uit de vriezer kan ook) (denk aan bessen, frambozen, aardbei, bramen)
- zakje bakpoeder
- rasp van 1 of 2 citroenschillen
Warm de oven voor op 180 graden.
Meng al het meel, havermout en bakpoeder door elkaar. Doe 3 eetlepels van het meel in een schaaltje apart. Gebruik je diepvries fruit? Haal het er dan alvast uit en laat ontdooien.
Smelt de kokosolie en voeg daarna de honing, melk en eieren toe. Kluts met een garde tot een geheel. Doe het rasp van de citroenschillen erbij. Voeg daarna toe aan het meel en roer alles goed door elkaar.
Zorg dat je fruit ontdooit of bijna ontdooit is en laat het sap een beetje weglopen. Laat wat fruit achter ter garnering en meng door de rest de 3 eetlepels meel. Voeg het fruit dan toe aan het beslag en meng door elkaar.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel over de plaat. Leg het overige fruit op het beslag. Zet het 45 minuten in de oven.
Geniet van je heerlijke plaatcake! Op zondag aten we het lekker met een beetje slagroom en verse aardbeien. Helemaal top!
Ziet er lekker uit!
mmm klinkt goed. Ik krijg zin in bakken
Dit ziet er echt heerlijk uit <3
Yes ik heb alles liggen thuis voor deze te maken! Ga ik zeker eens doen binnenkort!
hij ziet er niet alleen lekker, maar ook ontzettend leuk uit ♥ xx