Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Peanutbutter lovers opgelet! Oh en ook de mensen die koolhydraat arme tussendoortjes zoeken. Mensen met diabetes of zo, ik noem zomaar wat hè.

Of misschien volg je wel een dieet, kan ook. Maar eigenlijk is dit voor iedereen geschikt. In ieder geval is dit brood dus super lekker. Alles met pindakaas is lekker dus dat lijkt me duidelijk. En dit brood -of is het een cake?- is koolhydraat arm. Wat betekent dat ik het mag eten als tussendoortje. Yeey!

Als diabeet mag ik geen tussendoortjes met veel koolhydraten. Daarom moet ik nu dus op zoek naar koolhydraat arme recepten. En die heb ik gevonden hoor! De eerste keer was het pindakaasbrood een beetje droog en smaakte het teveel naar pindakaas. Dat bestaat blijkbaar. Ik heb het recept een beetje aangepast en deze versie is top!

Wat je nodig hebt:

  • 200 gram Calve pindakaas
  • 100 gram kokosolie
  • 4 eieren
  • 100 ml karnemelk (of gewone melk + een beetje citroensap)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • speculaaskruiden of kaneel

Warm de oven voor op 175 graden. Doe alles in een kom en mix met deeghaken alles tot een glad mengsel. Heb je geen mixer? Smelt dan de kokosolie en eventueel de pindakaas een beetje en meng alles daarna door elkaar. Vet een bakblik in of gebruik een siliconen cakevorm (handig!). Doe het mengsel erin en zet voor 40 minuten in de oven.

Laat het brood kort afkoelen in de vorm en daarna op een rooster. Zo kan de onderkant ook goed afkoelen.

Dit pindakaasbrood is zeker het proberen waard! Lekker als tussendoortje met een beetje boter of gewoon zo. Ook best geschikt voor mensen die wat minder van pindakaas houden.

Enjoy!

Ik vind het leuk om te weten als je een van mijn recepten gemaakt hebt. Laat het me weten en stuur een foto op! (:

P1060030

P1060044

P1060041

Facebook Comments


17 thoughts on “Pindakaasbrood”

  • Ik dacht dat in pindakaas altijd veel suiker (dextrose) zat. Heb je een speciale pindakaas zonder suiker of valt de suiker in pindakaas eigenlijk best mee?

    • Je hebt inderdaad veel soorten pindakaas waar suiker in zit. Gelukkig zit er in de gewone Calve pindakaas geen suiker! Wel in de crunchy, of light variant, dus gewoon de normale kiezen!

    • Hi Monica! Ik heb geen nieuwsbrief, maar onderaan de site kan je wel je e-mail adres opgeven. Je krijgt dat elke keer een mailtje als er een nieuwe post is! (:

    • Ik denk niet dat je het door andere olie kan vervangen. Olijfolie enzo is vloeibaar, kokosolie is ‘harder’. Je kan wel boter gebruiken.
      Kokosolie is overigens tegenwoordig makkelijk te verkrijgen bij de xenos en kruidvat voor 5 euro. (;

    • Hee Marieke,
      Ja dat klopt! Er zit geen meel in het pindakaasbrood. Daardoor is het koolhydraat arm en geschikt als tussendoortje voor diabeten. Maar eigenlijk gewoon lekker voor iedereen. (:

  • Hoi Talitha,
    Wat een leuke recepten allemaal zeg! Ik ga er zeker een aantal uitproberen. Ik heb een vraag: ik weet nooit zo goed hoe ik suiker in een recept kan vervangen. Ik kan eigenlijk ook niet zo goed tegen veel suiker dus voor mij en mijn dochter die inmiddels ook wat klachten heeft, zou het goed zijn om suiker te vervangen. Ik heb bv een recept van kruidkoek met noten. Ik ben er dol op! Er gaat alleen wel veel zelfrijzend bakmeel in (500 gram). En 300gram suiker dus. Daarnaast nog 3 theelepels speculaas kruiden en een zakje studentenhaver. Ik heb laatst wat volkoren meel toegevoegd in plaats van zelfrijzend bakmeel. En in had er een paar eetlepels agavesiroop in gedaan. Maar heb jij niet ideeën hoe ik alle suiker kan vervangen? ik ben benieuwd!
    Succes verder met je blog (ik las het vandaag in het nd op de achterkant van de krant!). En ook met je studie!
    Groetjes Willemien Leguijt

    • Hoi Willemien!

      Bedankt, leuk dat je ze uitprobeert!
      Goed idee om te minderen met suiker. Het is lastig om in een standaard recept de suiker te vervangen. Je mist dan de structuur van suiker. Gelukkig zijn er genoeg recepten die speciaal suikervrij zijn. Ik zou daar dus lekker naar op zoek gaan! Zelfrijzend bakmeel kan je inderdaad goed vervangen voor een betere manier, zorg dan wel dat je er bakpoeder bij doet!
      Veel dingen die vervangen worden door suiker: banaan, agavesiroop, honing, stevia, ahornsiroop en ander fruit.
      Veel succes en als je nog vragen hebt hoor ik het wel! 😀

  • Je blog net pas ontdekt via via via andere blogs. Maar dit moet ik een keer maken!
    Pindakaas is heerlijk, je kan me bijv. echt wakker maken voor pindakaas ijs (waar mn vrienden me altijd om uit lachen) heerlijk!

  • Hi Talitha,

    Ontzettend bedankt voor dit heerlijke recept!
    Ik zit een top pindakaas broodje te eten, het
    is echt een goed recept, niet droog, gewoon lekker!

    Nogmaals bedankt,
    Kelly

  • Lekkere en gezonde recepten op jouw site. Vroeger kreeg ik nieuwsbrief nu niet meer.
    Graag had ik geweten wanneer er iets nieuws is.
    Alvast bedankt,
    Hilda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *