Een of twee jaar geleden was dit hèt recept voor een gezond tussendoortje. Ik kende het helemaal uit mijn hoofd en maakte deze pindakaas repen dan ook heel vaak. Ik maakte er dan gelijk een hele bakplaat vol van, heerlijk! Laatst moest ik weer terug denken aan deze repen en na een hele zoektocht kon ik het recept eindelijk weer vinden. (Ik wist het helaas niet meer uit mijn hoofd na al die tijd.) Een lekker basic recept waar je helemaal je eigen draai aan kunt geven. Ik vond het altijd lekker om de repen te eten met een beetje jam of stroop erop. Kijk mee naar het recept!
Wat je nodig hebt:
- 120 gram havermout
- 60 gram speltmeel/ volkorenmeel
- 90 gram honing
- 1 banaan
- 110 gram pindakaas
- eventueel noten, rozijnen of gehakte chocolade
Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de pindakaas en de honing in een kommetje en zet het ongeveer 30 seconden in de magnetron zodat het wat meer vloeibaar is. Prak de banaan met een vork, staafmixer of blender.
Doe in een kom de havermout en bloem en meng door elkaar. Roer de pindakaas, honing en banaan erdoor en meng het tot een geheel. Voeg dan eventueel wat noten, chocolade of rozijnen toe.
Bekleed een kleine bakplaat of springvorm met bakpapier en doe het mengsel erin. Maak er met de bolle kant van een lepel mooie repen van, niet te dik en niet te dun. Bak de repen ongeveer 18 minuten tot ze krokant zijn. Als ze een beetje afgekoeld zijn kun je ze in repen snijden.
Deze pindakaas repen zijn lekker als tussendoortje!
Enjoy!
Volg je Stay happy al op Instagram? Volg ons hier!
Aaah, pindakaas is echt mijn guilty pleasure.
Pindakaas is echt mijn guilty pleasure!
Ooh mijn vriend is dol op pindakaas! Hier zou ik hem heel blij mee maken.
Ziet er lekker uit
ik hou van aaaalles met pindakaas! yummy.
Met pindakaas is alles lekker 🙂 Je hebt echt super lekkere recepten op je site staan!