Ik ben een enorme pindakaas verslaafde en ook chocolade gaat er bij goed in. Toen ik ooit eens een foto van ‘peanutbuttercups’ tegen kwam was ik verkocht. Dé ultieme combinatie als je het mij vraagt. En super makkelijk! Het is de tweede keer dat ik deze gemaakt heb en eigenlijk is dat veel te weinig! Kijk snel verder naar het recept!
Wat je nodig hebt:
- chocolade (met meer dan 75% chocolade)
- pindakaas
- Cupcake vormpjes (van die siliconen werken heel fijn)
- eventueel honing en kokosolie
Het is eigenlijk super makkelijk. Smelt de helft van de chocolade ‘au bain-marie’. Dus in een kom boven kokend water. Doe een klein laagje chocolade in de vormpjes en zet ze in de vriezer. Doe de laag niet te dik, anders bijt je straks je kiezen eraf door de dikke harde laag. (; Veeg eventueel ook een beetje naar de zijkanten.
Wacht tot de bodempjes goed hard zijn en smelt dan de pindakaas. Je kan er eventueel kokosolie door doen, dan zal de vulling wat steviger zijn, maar het hoeft niet. Ik geef de voorkeur aan alleen pindakaas, omdat ik zo gek ben op pindakaas. Je kan er eventueel ook nog honing door doen als je het wat zoeter wil. Doe dan een laagje pindakaas boven op het laagje hard geworden chocolade. Zet weer in de vriezer en wacht tot de pindakaas hard is geworden.
Smelt dan de rest van de chocolade en doe een laagje over de pindakaas heen. Weer even in de vriezer en dan zijn ze klaar! Als ze eenmaal in de vriezer zijn geweest kan je ze daarna ook in de koelkast bewaren, daar bespaar je je tanden een beetje mee. Dan wordt de chocolade namelijk niet zo knetterhard!
Geniet van je peanutbuttercups!
Ik ze ook een keer zonder laagje chocolade aan de bovenkant gedaan maar dat is niet heel handig. Pindakaas wordt namelijk niet zo hard als chocolade.
Yummie! Dat ziet er echt heerlijk uit!
Ik zou ze graag willen proberen, zien er heerlijk uit alleen ben ik niet zo van de pure chocolade….
Oehh deze maak ik best vaak, of nja.. maakte.. De laatste tijd helemaal niet meer.. Snel maar weer eens doen!
Ziet er lekker uit. Ik heb ook ooit gemaakt in kleine vormpje en het was lekker.
Ziet er heerlijk uit! Ik merk dat ik de laatste tijd steed meer pindakaas verslaafde wordt en ik betrap mezelf er zo af en toe op dat ik een lepel pindakaas zit te eten…Ik ga het zeker eens maken.
Superleuke blog, ik heb je gelijk eventjes gevolgd op Bloglovin.
Jammie! Sounds great 🙂 Leuk dat je communicatie studeert! Heb ik ook gedaan. In een redelijk ver verleden. Dat wel. xx