Pasta met spinazie & zalm

Pasta met spinazie & zalm

Veel kookboeken bestaan uit recepten die je toch nooit maakt. Of je hebt 300 ingrediënten nodig, die je als student niet zomaar in huis hebt en gaat kopen, of het duurt uren voor het gerecht klaar is of het is simpelweg te duur. Oja, of het is zo simpel dat je het zelf ook wel kan verzinnen.

Dit gerecht zet je in een kwartiertje op tafel. Gezond, lekker en studenten-proof!         Spinazie zit vol met vitamine, vezels en ijzer. Zalm is een bron van goede vetten en lekker veel eiwitten.

Wat heb je nodig voor 2-3 personen? (wij konden er met 3 personen van eten)

  • 200 gram volkoren fusili of andere pasta
  • 300 gram spinazie (diepvries bv. ah basic)
  • 200 gram zalm uit blik of uit de vriezer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 150 gram kruidenkaas
  • peper, kruiden naar keuze

Bereid de pasta zoals aangegeven staat op het pak. Zet ondertussen een bord met het blok spinazie in de magnetron. Sla deze stap over als je verse spinazie gebruikt. Snijd de tomaatjes in kwarten. Als de spinazie een beetje gesmolten is, roerbak je het in een wok met een beetje olie. Voeg de kruidenkaas toe en wok 2 a 3 minuten. Voeg de laatste minuut de zalm en tomaatjes toe en roer door elkaar.

Giet de pasta af en spoel af met koud water. Zo gaat de pasta niet plakken. Meng de pasta met het spinazie mengsel en klaar! Serveer eventueel met een gekookt eitje.

Ik gebruikte volkoren pasta van de aanbieding, ah basic spinazie, de goedkoopste roomkaas en goedkoopste zalm uit blik.

Kosten totaal: 3,95

Kosten per persoon: 2 euro p.p./ 1,30 p.p

Enjoy!

studentenmaaltijd, budget koken, gezonde pasta, healthy, spinazie, zalm, studentenproof

Facebook Comments


6 thoughts on “Pasta met spinazie & zalm”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *