Ontbijtcake met appelmoes

Ontbijtcake met appelmoes

Er zijn avonden dat ik al verlang naar mijn ontbijt van de volgende ochtend. De eerste maaltijd van de dag is namelijk vaak mijn favoriet. Normaal eet ik havermoutpap, maar vandaag probeerde ik eens iets nieuws: een ontbijtcake met appelmoes. Een simpel en lekker zondagsontbijtje. Niet te zoet, maar precies goed!

Wat heb je nodig? – voor 2 personen

  • 160 gram appelmoes zonder toegevoegd suiker (Hak en AH hebben deze)
  • 70 gram havermout (beste is op dit te malen tot havermeel in de blender, niet per se nodig)
  • 30 gram speltmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel koekkruiden of nog een theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eieren
  • scheutje zoetstof/honing o.i.d. (voeg wat extra toe als je van zoet houdt)

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Klop de eieren los in een kom en voeg daarna de overige ingrediënten toe. Meng goed door elkaar.

Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en schep het beslag erin. Zet de ontbijtcake met appelmoes dan voor 30-35 minuten in de oven. Ondertussen kan je douchen, aankleden en opmaken. Of gewoon weer even in bed gaan liggen ;). Laat de ontbijtcake even afkoelen en voor daarna: eet smakelijk!

 

Laat me zeker even weten als jij de ontbijtcake met appelmoes hebt gemaakt. Ik ben benieuwd!

Het was een echte baking-sunday voor mij. Ik begon al op tijd met deze ontbijtcake met appelmoes. Daarna begon ik aan een gezonde taart. En ook dit was een geslaagd recept. Dus, stay tuned, binnenkort plaats ik het recept van een gezonde straciatella taart!

ontbijtcake met appelmoes, appelmoes recept zoet

ontbijtcake met appelmoes

 

1 thought on “Ontbijtcake met appelmoes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Homemade Granola

Homemade Granola

Hopelijk weet iedereen ondertussen wel dat de cruesli van Kellogs toch echt niet gezond is. Ook al beweren ze dat wel en proberen ze je over te halen met nutteloze aanwijzingen. Nee, Kellogs daar trappen […]

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt […]

Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Peanutbutter lovers opgelet! Oh en ook de mensen die koolhydraat arme tussendoortjes zoeken. Mensen met diabetes of zo, ik noem zomaar wat hè. Of misschien volg je wel een dieet, kan ook. Maar eigenlijk is […]