Nee, ik ben niet dik.

Nee, ik ben niet dik.

‘Wat?! Maar je bent toch niet dik?’, ‘Dat heb jij helemaal niet nodig joh’, ‘Je bent hartstikke dun!’

Tjsa, dat soort dingen hoor ik wel eens. En om gelijk even duidelijk te zijn: nee ik vind mezelf niet dik. Totaal niet. Ik ben tevreden met mijn lichaam. Ik mag niet klagen. Dat meen ik echt. Ik durf zo prima het strand op in bikini en schaam me echt niet. Maar mag ik dan daarom niet gezond eten en sporten? Moet je daarvoor per se dik zijn? Nee toch?

Vind ik ook niet. Ik ben nu een half jaar elke week minimaal 3 dagen in de sportschool te vinden en ik vind het hartstikke leuk! Ik sport omdat ik het leuk vind en niet per se omdat ik mezelf te dik vind.

Dat neemt niet weg dat ik geen doelen heb. Ik fitness niet een beetje in het wilde westen, hier een oefeningetje en daar een gewichtje. Nee. Ik stel doelen voor ogen en probeer die ook te bereiken. En daarvoor moet je prioriteiten stellen.

Ik probeer dus meer uit mijn lichaam te halen, omdat ik dat leuk vind. Ik word heus niet ‘dun’ en ‘mager’. Dat vind ik namelijk niet mooi. (En hallo, I LOVE food!) Wat ik wel mooi vind, zijn spieren. Een groot deel van de mensen denkt dan gelijk met afgrijzen aan vrouwen met enorme spieren. Net zo groot als gespierde mannen of bodybuilders. Maar nee, zo makkelijk gaat dat niet en dat doel heb ik niet. (Echt gespierde vrouwen of bodybuilders doen er overigens een aantal jaar over om er echt zo uit te zien.)

Ik vind het mooi om spieren en lijnen te zien bij een vrouw. Ik vind het leuk om resultaten te zien van fitnessen en gezond eten. Je zou het als een soort hobby kunnen aanschouwen. Als je graag voetbalt, wil je daar beter in worden en daarvoor train je. Als je van schaken houdt, dan wil je daar beter in worden. Zo zie ik het een beetje met fitness.

Er zijn veel vrouwen die sporten omdat ze ‘echt wat vetrollen kwijt moeten’ en zich met alle moeite naar de sportschool slepen. Met een hoop tegenzin. Zo ervaar ik het dus niet.

Ik vind mezelf trouwens niet gespierd haha. Misschien heb jij nog wel meer spieren dan ik heb, terwijl je nooit in de sportschool komt. Dat geeft niet, want ik merk zelf wel verschil. Ik kan meer kilo’s pakken dan in september en daar ben ik blij om.

Dus onthoud: ik vind mezelf niet dik, en ik leef graag gezond. Daarom eet ik soms andere dingen. Ieder zijn ding toch?Schermafbeelding 2015-03-09 om 12.17.34

7 thoughts on “Nee, ik ben niet dik.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie: 3x sportarmband met verlichting

Winactie: 3x sportarmband met verlichting

*DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN!* Toen ik begon met hardlopen, deed ik voor de eerste keer mijn telefoon tussen mijn sportbh. Muziekje aan, hardloop app aan en gaan. Handig, dacht ik. Dacht ik. Eerlijk gezegd zat […]

Ik word dus bodybuilder

Ik word dus bodybuilder

Pas maar op dat je geen ruzie krijgt met mij. Straks ben ik namelijk een bodybuilder. Ja toch? Ik doe krachttraining als vrouw en dan word je toch bodybuilder?  Nee, natuurlijk niet. Dan zouden er […]

Sporten met diabetes #2

Sporten met diabetes #2

Er zijn nog regelmatig mensen die aan me vragen hoe het nu met me gaat. Met m’n diabetes enzo en of ik er een beetje mee om kan gaan (lieeef). Oh en toen ik van […]