Moet je met diabetes niet gewoon elke dag hetzelfde eten? – Roche

Moet je met diabetes niet gewoon elke dag hetzelfde eten? – Roche

“Zou ze niet gewoon elke dag hetzelfde moeten eten?”, werd er laatst aan mijn man gevraagd. “Dan gaat het toch gewoon goed?”

Gelukkig heeft hij inmiddels genoeg ervaring met mij en mijn diabetes om dit niet als advies aan mij door te geven. Ik ben trots op zijn antwoord: “Nee. Nee. Voeding is één factor die invloed heeft op je bloedsuiker, maar er zijn er nog veel en veel meer: het weer, hormonen, beweging, hoeveel uur je geslapen hebt, stress en ga zo maar door. Elke dag hetzelfde eten geeft niet de garantie dat je bloedsuikers ook elke dag hetzelfde zijn.”

“Als je niet tegen pinda’s of gluten kan, weet je dat het goed gaat, zolang je die dingen vermijdt. Bij diabetes werkt dat niet zo. Al eet je elke dag hetzelfde, dan kan het alsnog fout gaan.”

👉Lees verder op levenmetdiabetes.nl (initiatief van Roche)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]

Sporten met diabetes #2

Sporten met diabetes #2

Er zijn nog regelmatig mensen die aan me vragen hoe het nu met me gaat. Met m’n diabetes enzo en of ik er een beetje mee om kan gaan (lieeef). Oh en toen ik van […]

‘Even tegen je buik duwen hoor’

‘Even tegen je buik duwen hoor’

Woensdag was het weer zover, de volgende dag van het onderzoek naar de oorzaken en eventuele oplossingen van diabetes. De eerste dag was behoorlijk heftig en ik heb er zeker nog even mee in mijn […]