Moet je met diabetes niet gewoon elke dag hetzelfde eten? – Roche

Moet je met diabetes niet gewoon elke dag hetzelfde eten? – Roche

“Zou ze niet gewoon elke dag hetzelfde moeten eten?”, werd er laatst aan mijn man gevraagd. “Dan gaat het toch gewoon goed?”

Gelukkig heeft hij inmiddels genoeg ervaring met mij en mijn diabetes om dit niet als advies aan mij door te geven. Ik ben trots op zijn antwoord: “Nee. Nee. Voeding is één factor die invloed heeft op je bloedsuiker, maar er zijn er nog veel en veel meer: het weer, hormonen, beweging, hoeveel uur je geslapen hebt, stress en ga zo maar door. Elke dag hetzelfde eten geeft niet de garantie dat je bloedsuikers ook elke dag hetzelfde zijn.”

“Als je niet tegen pinda’s of gluten kan, weet je dat het goed gaat, zolang je die dingen vermijdt. Bij diabetes werkt dat niet zo. Al eet je elke dag hetzelfde, dan kan het alsnog fout gaan.”

????Lees verder op levenmetdiabetes.nl (initiatief van Roche)

2 thoughts on “Moet je met diabetes niet gewoon elke dag hetzelfde eten? – Roche”

  • Diabetes is iets waar mijn vader al jaren mee leeft en ik ben bang dat ik het ook ga krijgen, ik probeer gezond te eten. Wat kan ik doen om het tegen te gaan?

  • Ik zou inderdaad gezond eten en niet teveel stressen. Zolang je de dagelijks vitamine binnenkrijgt dan denk ik dat je op het goede pad zit. Als je dan een dagje gezond leven mist, kun je altijd kiezen voor een multivitamine, ik neem bijvoorbeeld deze https://www.flinndal.nl/multivitaminen/multi in van Flinndal. Maar niet stressen is voor mij rule number 1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]

Diabetes hulpmiddelen voor Oekraïne / Diabetes supplies for Ukraine

Diabetes hulpmiddelen voor Oekraïne / Diabetes supplies for Ukraine

– English below – ** DEZE ACTIE IS GESLOTEN! ** Bedankt voor al jullie inzendingen, ik heb heel veel hulpmiddelen en insuline op transport naar Oekraïne kunnen zetten. Super fijn! De actie is nu gesloten. […]

Sporten met diabetes #2

Sporten met diabetes #2

Er zijn nog regelmatig mensen die aan me vragen hoe het nu met me gaat. Met m’n diabetes enzo en of ik er een beetje mee om kan gaan (lieeef). Oh en toen ik van […]