Momenteel zit ik met een enorm dikke hamster wang en een blauw oog aan tafel, maar deze kwarkbroodjes zijn zo simpel dat ik ze zelfs nu nog wel wil maken. Ga ik niet doen hoor, deze kwarkbroodjes heb ik van de week gemaakt. In een paar minuten gepiept en dan even de oven in. Easy peasy.
Wat je nodig hebt voor ongeveer 7 mini kwarkbroodjes:
- 75 gram bloem/meel
- 50 gram havermout (of nog 50 gram meel)
- 125 gram kwark of yoghurt (naturel of met smaakje)
- 1 ei
- 1 el bakpoeder
- 2 el olie (olijf-, kokos- of zonnebloemolie)
- Eventueel wat rozijnen/krenten
Warm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen 10 minuten in warm water. Ik had even geen rozijnen in huis, dus heb ze zonder gemaakt.
Meng alle ingrediënten met elkaar en roer goed. Het kan best plakkerig zijn.
Als je geen rozijnen gebruikt, zorg dan dat je een andere smaakmaker toevoegt zoals kaneel, honing, fruit of iets anders. De broodjes zelf zijn namelijk best basic.
Maak bolletjes met twee lepels en leg op een met bakpapier beklede bakplaat of rooster. Bak ze voor 20 minuten en laat ze daarna even afkoelen. Zo worden ze van buiten lekker knapperig en van binnen zacht.
Lekker met een beetje jam of honing!
Enjoy!
Ze zien er heerlijk uit! Wat heb je gedaan met je gezicht?
Dat ziet er goed uit. Wat heb je inderdaad met je gezicht gedaan?
Kwark broodjes, zo simpel, maar zo lekker! Ik maak er vaak volledige broden mee 🙂