Zonder pakjes, zakjes en e-nummer eten is steeds meer ‘in’ en steeds meer mensen proberen het. Ik kook nooit met pakjes, zakjes of andere dingen. Niet nodig en bovendien vind ik ze ook best duur. Veel sausjes kan je gemakkelijk zelf maken. Vandaag een heerlijke kip kerrie zonder pakjes, zakjes en troep. Het is makkelijk dan je denkt!
Een ideale studentenmaaltijd, maar ook gewoon voor iedereen die zonder troep wil koken!
Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen?
- 300 gram zilvervliesrijst
- ongeveer 800 gram groente
- 500 gram kipfilet
- 1 blikje kokosmelk (ongeveer 400 ml) – in de supermarkt bij Aziatische producten!
- kerriepoeder
- eventueel ananasstukjes
- eventueel koriander, knoflook en peper
Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met peper en een beetje kerriepoeder. Verwarm 2 eetlepels olie in een wokpan en wok de kip beetgaar. Voeg dan de groente toe en wok tot het bijna gaar is.
Voeg dan de kokosmelk toe en ongeveer 2 eetlepels kerriepoeder. Voeg eventueel wat koriander, peper en knoflook toe. Proef even en gooi er eventueel nog wat meer kerriepoeder doorheen. Voeg als laatste de ananasstukjes toe.
Excuse me voor de niet zo prachtige foto. Een foto van dampend eten maken is lastiger dan een fotogeniek taartje. Note to myself: dit recept nog een keer maken en een aantrekkelijke foto maken. Maar de smaak is heerlijk!
Enjoy!
Dat klinkt echt goed. Eten maken zonder pakjes klinkt echt goed, maar soms zijn pakjes wel handig. Al doe ik het zelden.
Wauw ziet er heerlijk Uit! Zonder al die troep is het Veel gezonder!
Liefs