Karamel zeezout chocolade cheesecake

Karamel zeezout chocolade cheesecake

Een hele mond vol, maar zelfs daarmee doe ik de taart eigenlijk nog te kort. Er zitten namelijk veel meer lekkere ingrediënten in dan alleen de karamel zeezout chocolade. Na het bekijken van de ingrediënten en de foto’s van de cheesecake, hoef ik  denk ik niet verder uit te leggen dat je dit echt wil. De ultieme chocoladetaart voor een ware chocaholic.

Wat heb je nodig?

  • 1 pak Bastogne koekjes
  • 70 gram boter
  • 50 gram witte chocolade
  • 800 gram roomkaas/monchou
  • 6 eieren
  • 20 gram maïzena
  • 2 tl vanille-extract
  • 450 gram karamel zeezout chocolade
  • 200 gram crème fraîche

Warm de oven voor op 150 graden. Smelt de witte chocolade en boter voor de bodem au bain-marie.Verkruimel de bastogne koekjes met een staafmixer of keukenmachine. Meng de boter, chocolade en koekjes en druk aan in de taartvorm. Bak de bodem 10 minuten, laat afkoelen en zet weg in de koelkast.

Mix de roomkaas glad en voeg daarna de eieren toe. Meng de maïzena en vanille-extract erdoor. Smelt de karamel zeezout chocolade au bain-marie. Giet de gesmolten chocolade over de crème fraîche en meng met elkaar. Meng het roomkaasmengsel met het chocolademengsel en verdeel over de taartbodem. Bak 1,5 uur op 150 graden. Laat dan nog 2 uur in de oven staan. Zet de cheesecake daarna minimaal 4 uur in de koelkast. Handig is om de cheesecake een nacht te laten staan en daarna de topping aan te brengen.

Voor de topping smelt je de chocolade, room en boter au bain-marie. Meng het goed door elkaar en laat het ongeveer een half uur of uur afkoelen in de koelkast. Roer af en toe door. Zodra de topping wat stijver is geworden, verdeel je het over de cheesecake. Zet vervolgens weg in de koelkast.

Garneer met geraspte chocolade.

Enjoy!

Sidenote: dit is een super heavy heerlijke drie dubbele chocoladetaart. Dus overdrijf niet met de grootte van de stukjes taart.

Nog niet overgehaald? Bekijk de foto’s maar.

IMG_0012

IMG_0019

IMG_0046

salted caramel cheesecake tony chocolonley cheesecake chocoladetaart

IMG_0060

 

2 thoughts on “Karamel zeezout chocolade cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Homemade Granola

Homemade Granola

Hopelijk weet iedereen ondertussen wel dat de cruesli van Kellogs toch echt niet gezond is. Ook al beweren ze dat wel en proberen ze je over te halen met nutteloze aanwijzingen. Nee, Kellogs daar trappen […]

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt […]

Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Peanutbutter lovers opgelet! Oh en ook de mensen die koolhydraat arme tussendoortjes zoeken. Mensen met diabetes of zo, ik noem zomaar wat hè. Of misschien volg je wel een dieet, kan ook. Maar eigenlijk is […]