Italiaanse knolselderij soep

Italiaanse knolselderij soep

Ik ben absoluut geen soepmens. Ik vind er gewoon niet zo heel veel aan. Op school zijn er klasgenoten die elke dag wel een kommetje soep halen. Mij niet gezien! Vies vind ik het ook niet hoor. Gewoon niet bijzonder. Er is lekkerder eten zeg maar.

Maar er is wel een uitzondering. Want uitzonderingen zijn er altijd. Dat geldt voor deze soep. Als deze soep op je fornuis staat, ruik je een heerlijke geur door de keuken. Ik rook dit voor het eerst bij mijn schoonmoeder, die een variant van deze soep maakte. Ik heb hem wat aangepast, maar de geur blijft. Heerlijk! Het is geen traditionele soep met soepgroente en vermicelli. En daarom veel lekkerder!

Wat je nodig hebt voor een pan soep voor ongeveer 4 personen:

  • 5 el olijfolie
  • 2 uien, gesneden
  • 250 gram spekjes
  • 1 kleine knolselderij in blokjes
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1,5 liter water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 of 2 pastinaken, in stukjes
  • 3 el verser peterselie
  • eventueel 250 gram borlottibonen

Verhit de olie in een soeppan en bak de uien met de spekjes. Voeg daarna de knoflook toe en roer door elkaar. Voeg het water met het bouillonblokje toe en laat het oplossen. Voeg de knolselderij, pastinaak en bonen toe en breng de soep aan de kook.

Even een note hierbij: voor het snijden van de knolselderij mag je wel een sterke kerel of een scherp mes hebben, want die dingen zijn dus knetterhard! Aangezien ik dat eerste wel heb (een sterke kerel), maar die niet aanwezig was en dat tweede dus niet in mijn keukenla ligt, ben ik er even mee bezig geweest om de knolselderij klein te krijgen. Alvast een work-out zeg maar.

Kook de soep op wat lager vuur, tot de blokjes pastinaak en knolselderij wat zacht zijn. Dit kan ongeveer een half uur duren. Haal een deel (de helft bijvoorbeeld) uit de pan en pureer met een staafmixer. Voeg weer toe aan de soeppan en warm het op.

Serveer met verse peterselie en knapperige soepstengels! 😀

De geur van deze soep vind ik echt zooo lekker! Ik denk dat het vooral door de gebakken spekjes komt. Ook is pastinaak een wat zoetere groente, wat ik erg lekker vind. Pastinaak en knolselderij zijn gewoon in de supermarkt te vinden, maar op de markt zullen ze veel goedkoper zijn.

”Hoe smaakt de soep Maarten?”

”Heeeerlijk”

diabetes, diabetic, soep, gezonde soep, healthy, gezond eten, gezond recept, stayhappy, talitha beudeker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt […]

Winactie!

Winactie!

Hoeraaa! Ik begon vorig jaar een Instagram account begonnen samen met Maarten om inspiratie op te doen en te delen om gezond te leven. Gezonde studenten die graag fitnessen en gezond eten. Ondertussen is het […]

Omdat gratis nooit verkeerd is #student

Omdat gratis nooit verkeerd is #student

Of je nou een zuinige (zuunige) Zeeuw bent of niet, wel of geen student, gratis dingen zijn altijd leuk. Toch? Waarom betalen voor iets, terwijl het ook gratis kan? En dan bedoel ik helemaal gratis. […]