Honingmosterd soep met pastinaak

Honingmosterd soep met pastinaak

Stiekem ben ik helemaal niet zo’n fan van mosterd. Maar wél van pastinaak! Daarom gaf ik deze soep toch een kans. En wauw, wat een perfecte combinatie is pastinaak en mosterd! Zo lekker, dat het een van mijn favoriete soepen is geworden. Een andere favoriet blijft toch ook de Italisaanse knolserderij soep. Ik deelde foto’s van het heerlijke honing mosterd soepje op Instagram, en ik kreeg spontaan vragen of ik het recept wilde delen. Natuurlijk! Ik wil de recept zelf namelijk ook zeker niet vergeten. 🙂

Wat je nodig hebt voor een pan soep (ongeveer 5 a 6  soepborden)

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1,2 liter water of groentebouillon
  • 500 gram pastinaken
  • 3 el mosterd en 1 el honing
  • 150 gram rijst cuisine of kookroom
  • 60 gram geitenkaas
  • verse peterselie
  • 1 el kokos(olie)

Snijd de knoflook en de ui fijn. Verwarm 1 el kokosolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook. Schil en snijd ondertussen de pastinaken en voeg toe aan de pan. Voeg 1,2 liter water toe en breng aan de kook. Laat het zacht koken tot de pastinaak zacht is. Pureer het geheel met een staafmixer tot een glad soepje. Roer daarna goed de mosterd, honing en rijst cuisine of kookroom door de soep.

Serveer met verse peterselie en blokjes geitenkaas.

Eetsmakelijk!

Ik vind het leuk als je me laat weten als je de soep hebt gemaakt! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Instagram: @stayhappy.nl

 

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *