Hoe doe ik dat?

Hoe doe ik dat?

In een andere post vertelde Melanie ons hoe zij gezond leeft en het toepast in het drukke leven van een student. Maar ook ik ben student en gek op sporten en gezond eten. Dus vandaag, mijn verhaal hier. Ik zal een dag uit mijn leven beschrijven, geen speciale, dat zou niet eerlijk zijn, maar gewoon een normale dag. Wat eet ik en wat voor beweging heb ik op een dag? Kijk mee! 

Mijn dag begint met iets lekkers en iets vies. Ik laat je kennis maken met mijn ontbijt. Mijn ontbijt bestond vandaag en eigenlijk best vaak, uit een glas bietensap en een schaaltje kwark met havermout, lijnzaad, chiazaad, kaneel, noten en kiwi. Een goede start van de dag! En dat is heel belangrijk. Je lichaam moet op gang komen na een lange nacht en heeft daarvoor brandstof nodig. Skip dus nooit je ontbijt! Bietensap is niet zo smakelijk, maar wel ontzettend goed voor je. De kwark met alles er in is hartstikke lekker!

havermout noten

Een normale dag zei ik, dus ik ging gewoon naar school. Op school moest ik een presentatie houden over iets wat ik leuk vind. Dat was geen moeilijke opdracht, mijn presentatie ging over gezond bakken! Mijn presentatie werd gefilmd zodat ik later zelf kon zien hoe ik het gedaan had. En opzicht ben ik best tevreden! Voor de rest had ik nog een paar vakken, maar de schooldag was gelukkig niet erg lang.

Schermafbeelding 2014-10-20 om 20.15.21

Toen ik thuis kwam begon mijn buik te knorren en mijn vingers te kriebelen. Eerst even wat eten en daarna was het tijd om een nieuw receptje uit te proberen! Eerst een lekker eitje met kipfilet erop, genieten! IMG_0027Ik maakte gezonde appelkoeken en improviseerde een beetje. Ik volg bijna nooit recepten helemaal zoals ze moeten. Simpelweg omdat ik soms niet alles in huis heb of omdat ik er zelf een bepaalde draai aan wil geven. De hele keuken in mijn studentenhuis rook heerlijk naar de appelkoek en mijn huisgenootje was al nieuwsgierig naar mijn baksel. De appelkoeken smaakten goed! Weer een receptje voor op mijn blog, hij staat inmiddels al online!

DSCF5309

Ik deed nog even wat huiswerk en begon de beginnende zwijnenstal op mijn kamer eens op te ruimen.

Net als altijd, at ik bij Maarten. Zijn studentenhuis is ontzettend gezellig en ik kom er graag. We eten elke avond lekker gezond en gaan daarna sporten. Deze keer aten we boontjes die in de aanbieding waren (we blijven wel arme studenten natuurlijk), kipfilet, paprika, prei en lekkere ijsbergsla met appel en feta kaas. Om nog even lekker wat energie te krijgen voor het sporten, dronken we er een smoothie bij van melk, avocado en banaan!

IMG_0024_2

Na het eten was het tijd voor de afwas, helaas dat moet ook gebeuren. Vervolgens verlieten we het studentenhuis van Maarten en gingen naar de sportschool. We gaan minimaal drie keer per week fitnessen en deze keer waren onze benen, billen en kuiten aan de beurt. Na het fitnessen hebben we nog een beetje gerekt en gestrekt. Een beetje yoga komt er ook bij kijken. De foto hieronder is niet deze dag genomen, maar in Frankrijk. We waren daar op vakantie en oefenden een beetje met leuke yogaposes.

DCIM101GOPRO

Na al het sporten waren we moe en uitgeput. Tijd om naar huis te gaan. Na een lekkere douche dook ik weer fris en schoon m’n lekkere bed in. Welterusten! IMG_0026

 

1 thought on “Hoe doe ik dat?”

  • Super leuk geschreven Talitha! Leuk om een kijkje te nemen in jouw dagelijks leven, ook al zien we je vaak even bij ons in huis opduiken, dit is toch het hele plaatje van je dag 🙂 Ene fijn dat je het zo gezellig bij ons vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie: 3x sportarmband met verlichting

Winactie: 3x sportarmband met verlichting

*DEZE WINACTIE IS AFGELOPEN!* Toen ik begon met hardlopen, deed ik voor de eerste keer mijn telefoon tussen mijn sportbh. Muziekje aan, hardloop app aan en gaan. Handig, dacht ik. Dacht ik. Eerlijk gezegd zat […]

Ik word dus bodybuilder

Ik word dus bodybuilder

Pas maar op dat je geen ruzie krijgt met mij. Straks ben ik namelijk een bodybuilder. Ja toch? Ik doe krachttraining als vrouw en dan word je toch bodybuilder?  Nee, natuurlijk niet. Dan zouden er […]

Nee, ik ben niet dik.

Nee, ik ben niet dik.

‘Wat?! Maar je bent toch niet dik?’, ‘Dat heb jij helemaal niet nodig joh’, ‘Je bent hartstikke dun!’ Tjsa, dat soort dingen hoor ik wel eens. En om gelijk even duidelijk te zijn: nee ik […]