Wow, hoe kon ik deze heerlijke cake vergeten online te zetten! Toen ik hem eenmaal gebakken had, heb ik heb daarna gelijk twee keer in een week opnieuw gemaakt. Want wauw, deze cake valt echt in de smaak. Het lijkt verdacht veel op gewone appelcake, maar stiekem nog lekkerder, serieus!
Het recept is iets anders dan mijn meeste recepten, deze bevat namelijk boter. Op zich is dat niet zo’n probleem, ik eet namelijk in Tilburg nooit boter, dus een keertje kan geen kwaad! Om eerlijk te zijn is dit een van de lekkerste suikervrije cakes die ik ooit gebakken heb! Hmm.. genieten!
Wat je nodig hebt:
- 250 gram speltmeel (of boekweitmeel/gewoon meel, spelt of boekweit werkt het beste!)
- 125 gram boter (vloeibare)
- 125 gram kokosolie
- 150 gram honing
- 4 eieren
- 7 gram bakpoeder
- 2 of 3 kleine appels
- kaneel (+ eventueel wat speculaaskruiden)
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de appels in kleine stukjes maar houd een halve appel heel. Snijd dat stuk in twee kwarten en daarna in plakken voor de bovenkant. Smelt de honing en de kokosolie in een pannetje. Doe in een kom de boter en de eieren en meng tot een geheel. Doe het meel, de bakpoeder en het kaneel erdoor. Roer daarna de honing en de kokosolie erdoor. Schep vervolgens de stukjes appel erdoor en roer alles goed door elkaar.
Bekleed een bakblik met aluminium folie en doe daar het beslag in. Duw de plakjes appel in de bovenkant van de cake, niet te diep. Zet in de oven voor 50-60 minuten.
Laat de appelcake even in de oven afkoelen, daarna buiten de oven en vervolgens nog even alleen in het aluminiumfolie. Wees voorzichtig, want de cake is erg breekbaar als hij nog warm is en net uit de oven.
Geniet van deze fantastisch lekkere appelcake! Nu ik deze post geschreven heb, heb ik gelijk weer zin om deze appelcake te bakken. Wie weet maak ik hem deze week nog een keer!
Oh dit lijkt me zo lekker! Ik heb het recept gelijk opgeslagen, want deze cake wil ik zeker eens proberen.
Dat klinkt lekker! Deze ga ik ook absoluut een keertje maken.
Deze cake ga ik zeker een keer maken. Hij ziet er lekker uit en lijkt me heerlijk!
Oehh dat ziet er goed uit! Ik ben gek op appelcakes, maar vind ze normaal gesproken veels te vet. Dit is een handige vervanger hihi 🙂 Liefs xx
Dit klinkt echt geweldig lekker <33
Deze klinkt echt heerlijk! Ga ik zeker eens proberen 🙂
Lijkt mij heerlijk cake! Alleen ben ik niet zo handig cake maken maar ik wil wel nog eens proberen te maken
Ziet er erg lekker uit! Ik ben dol op appel, dus een appelcake lijkt mij heerlijk.
Lijkt me heerlijk!
Klopt het dat deze cake ietwat nattig is?
Klopt het dat de cake ietwat nattig is?
Het verschilt een beetje, ik heb hem een aantal keer gemaakt en elke keer is die weer anders. Maar het kan ook aan je oven liggen, je zou hem iets warmer kunnen zetten!
Nou hij staat bij mij in de oven. Ben benieuwd naar t resultaat
Kan je de kokosolie ook vervangen door roomboter?
Hoor het graag!
De cake kwam erg vochtig uit de oven.
Is de verhouding wel goed? Zijn de benodigdheden boter/kokosolie/honing niet te veel? Is dat de oorzaak qua veel vocht?
Het is mij niet duidelijk hoeveel kaneel en/of speculaaskruiden er in de cake moet?
De smaak viel mij ook tegen, dat vond ik wel jammer!