Kokos en chocolade wat samenkomt in een bounty, super lekker! Alleen zijn die uit de winkel niet zo gezond. Het hoofd ingrediënt is namelijk suiker. Jammer, want dat is helemaal niet nodig! Vanaf nu maak je bounty’s dus lekker zelf. ‘Lekker! Ze smaken echt naar bounty’s!’ aldus m’n broer. Pluspuntje, het is makkelijk en kost weinig tijd, aan de slag!
- 100 gram kokos
- 2 el kokosolie (of 2 el kwark)
- 2 a 3 el honing
- 90 gram hele pure chocolade (meer dan 80% cacao)
- eventeel 1 kleine el kwark voor meer smeuïgheid
Smelt de honing en kokosolie kort in de magnetron tot het iets vloeibaarder is. Mix het met de kokos. Vorm kleine balletjes van het kokosmengsel, druk goed aan en zet in de vriezer voor minstens 10 minuten. Smelt de chocolade au bain-marie (boven een pan kokend water). Rol de balletjes er helemaal door met een lepel of vork en zet weer terug in de vriezer tot de chocolade hard is geworden. Je kan ze bewaren in de vriezer of koelkast. Je kan in plaats van kokosolie kwark gebruiken, ook heel lekker maar ik geef toch de voorkeur aan kokosolie! Enjoy!
Dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben je trouwens op deze blog gaan volgen!
Whaah wat gaaf, ik ben heel benieuwd hoeveel je nou uiteindelijk kwijt was met alle producten bij elkaar! En natuurlijk naar hoe ze smaken.
hmm ga ik zeker een keer proberen, ik ben gek op kokos!!
Kan ik voor dit recept ook kokosrasp gebruiken of moet ik een kokosnoot kopen en de kokos daaruit halen? Dat laatste is overigens wel erg hard.
Ja het is juist de bedoeling dat je kokosrasp gebruikt! ;D Succes ermee! Stuur me een foto als je het gemaakt hebt als je wil, dat vind ik leuk om te zien (;
Oké top! Doe ik!