Poké bowls vind ik er altijd zo leuk uit zien. Met allemaal verschillende kleurtjes, smaken en groenten. Vaak zijn ze ook nog eens gezond en makkelijk te maken. Zo ook dit recept voor een gezonde vegetarische poké bowl met avocado. Dikke aanrader! Ik testte deze poké bowl ook uit op vrienden, en zij keurden het recept goed. 😉
Wat je nodig hebt voor 2 personen
- 70 quinoa
- 1 pakje tofu (+/- 300 gram)
- 1/2 komkommer
- 150 gram biet julienne (wortel kan ook, of een combinatie)
- 1 gele paprika
- 1 avocado
- sojasaus
- Eventueel geitenkaas
Bereiding
- Knijp het vocht uit de tofu, trek het een beetje uit elkaar en leg in een diep bord. Marineer royaal met sojasaus, Italiaanse kruiden en peper. Zet weg en laat de sojasaus lekker intrekken.
- Kook de quinoa intussen volgens de verpakking.
- Snijd de paprika en avocado in reepjes en de komkommer in plakjes.
- Bak de tofu en versnipper het verder in kleine stukjes in de pan.
- Verdeel de gekookte quinoa en tofu over twee borden. Verdeel vervolgens die biet julienne, komkommer, paprika en avocado over de twee borden. Garneer eventueel met stukjes geitenkaas.
Enjoy!
Ik had het niet helemaal verwacht, maar deze poké bowl heeft zelfs geen dressing nodig. Het is lekker smeuïg van zichzelf. Zeker het proberen waard. Laat me weten als je het geprobeerd hebt. Oh en ik ben wel benieuwd: hoe eet jij het liefst je poké bowl? Laat je het netjes liggen in je bord en prik je een beetje rond of gooi je, net als ik na het maken van een mooie foto, alles door elkaar en maak je er een lekker, maar iets minder mooi prutje van?
Voor mensen met diabetes, fitnessfanaten, of wie dan ook; hier nog de voedingswaarden. Toch handig!
Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 466
Koolhydraten: 35 gr
Vetten: 23 gr
Eiwitten: 27 gr