Suikervrije taaitaai koek

Suikervrije taaitaai koek

Als ik eenmaal bezig ben met herfst dingen, doe ik het goed ook. Zo heb ik mijn kamer al herfst- en winterproof gemaakt, heb ik de eerste suikervrije pepernoten al gebakken en worden er al lootjes getrokken. Nog een lekker sinterklaas receptje: taaitaai koek zonder geraffineerde suiker.

Wist je dat het eigenlijk mega simpel is en eigenlijk nog lekkerder dan de taaitaai uit de supermarkt? Ik meen het! In dit recept zijn de kruiden onmisbaar, ze geven een heerlijke smaak! Anijspoeder is gewoon in de supermarkt te halen bij de kruiden en geeft het een echt ‘taaitaai’ smaakje!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram speltmeel/volkorenmeel/ boekweitmeel of een mix daarvan
  • 80 a 90 gram zoetmiddel: honing, agavesiroop of ahornsiroop
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 tl anijspoeder
  • eventueel een klein beetje kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • water of halfvolle melk

Warm de oven voor op 175 graden. Meng de droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan het zoetmiddel toe. Voeg ongeveer 2 eetlepels water of melk toe en roer door elkaar. Is het te droog? Voeg dan nog een beetje toe. Het mengsel moet een beetje plakkerig zijn. Niet te nat, maar ook niet te droog.

Doe het mengsel in vormpjes en bak ze in ongeveer 15 minuten gaar. Check na 10 minuten even hoe ze zijn en hoelang ze nog nodig hebben.

Als ze net uit de oven komen zijn ze lekker warm en zacht. Als ze afgekoeld zijn, hebben ze meer de ‘taaitaai’ structuur. Deze suikervrije taaitaai koek is lekker als tussendoortje bij de koffie of natuurlijk bij pakjesavond!

Enjoy!
taaitaai, taaitaatkoek, gezond recept, sinterklaasrecept, stayhappy, gezond sinterklaas

taaitaai, taaitaatkoek, gezond recept, sinterklaasrecept, stayhappy, gezond sinterklaas

Facebook Comments


12 thoughts on “Suikervrije taaitaai koek”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *