Gezonde stracciatella taart

Gezonde stracciatella taart

Vroeger kreeg ik bij mijn opa en oma vaak stracciatella yoghurt als toetje. Heerlijk vond ik dat. Tegenwoordig is het een prima afsluiter van een studentenmaaltijd. Vooral als het in de aanbieding is. Toen het weer zo’n studentenavondje was, besloot ik eens op het pak van Danone Danio stracciatella te kijken. Daar schrok ik een beetje van. Iets met veel suiker en koolhydraten. Daarom voor alle stracciatella of chocolade-lovers: hierbij een gezonde versie van een stracciatella taart.

Wat heb je nodig voor een kleine stracciatella taart?

Voor de bodem:

  • 100 gram havermeel (havermout malen in de blender)
  • 25 gram cacao
  • 1 ei
  • 75 gram dadels
  • 100 ml water
  • eventueel een beetje honing

Voor de vulling:

  • eventueel 30 gram chocolade ter garnering

Warm de oven voor op 190 graden. Doe de dadels met 100 ml in een pannetje water en breng aan de kook. Laat de dadels zacht worden en pureer ze daarna fijn met een staafmixer of blender. Meng het havermeel, ei en de cacao door elkaar en voeg daar het dadelmengsel aan toe. Bekleed een springvorm van ongeveer 20 cm. Verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Zet de bodem 20 minuten in de oven. Laat even afkoelen.

Leg ondertussen de gelatineblaadjes 5 minuten in een kommetje met water. Meng de vanilleyoghurt met de cacao nibs. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe in een pannetje, samen met 2 à 3 eetlepels water en smelt de gelatine. Voeg de gesmolten gelatine toe aan de vanilleyoghurt en meng goed door elkaar. Verdeel daarna het mengsel over de bodem van de taart.

Zet de taart 2 à 3 uur in de koelkast om op te stijven. Smelt daarna 50 gram chocolade au bain marie. Vul een eetlepel met de gesmolten chocolade en druppel in rondjes over de taart. Even laten afkoelen en klaar is je prachtige stracciatella taart!

Enjoy!

stracciatella taart, stracciatella, gezonde stracciatella taart

stracciatella taart, stracciatella, gezonde stracciatella taart

Facebook Comments


2 thoughts on “Gezonde stracciatella taart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *