Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart
Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt een stuk af en vraagt: ‘heb jij die gebakken?’, weer antwoord ik zo nonchalant mogelijk: ‘ja!’
Ik wacht op de volgende vraag, maar die komt niet. Over mijn laptop gluur ik naar hem, maar hij zegt niets. Mijn broertje eet zijn taart smakelijk op en heeft het er verder niet meer over. HA! Die taart was gezond. Suikervrij, zonder boter of wat dan ook. Triomfantelijk besluit ik dat dit recept sowieso online moet komen.
Nu moet je weten, normaal eet mijn broertje mijn baksels niet. Bij voorbaat niet, omdat ze gezond zijn en er geen suiker in zit. Dat hoeft hij niet. ‘Is toch vies’, zegt hij dan, zonder dat hij ook maar een hap heeft geproefd. Maar deze taart doet dus niets onder aan gewone appeltaart, hij heeft namelijk niets doorgehad! 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram speltbloem/volkorenmeel (of ander meel, wat je wil)
  • 60 gram havermout
  • 100 gram kokosolie
  • 175 gram honing
  • 1 ei
  • 2 el kaneel
  • 70 gram rozijnen of cranberry’s
  • ongeveer 600/700 gram appels

Warm de oven voor op 175 graden.

Zorg dat de kokosolie een beetje zacht is, of zet het eventjes in de magnetron. Doe dit ook met de honing als het niet zo vloeibaar is. Mix dan het bloem met de havermout, kokosolie, 125 gram honing, het ei en 1 el kaneel door elkaar. Dit kan met een mixer, maar ook gewoon met een lepel.

Zet het mengsel even weg in de koelkast.

Snijd ondertussen de appels in stukjes en roer de rozijnen, de rest van de honing en het kaneel erdoor.

Vet een schaal of kleinere taartvorm in en verdeel het meelmengsel over de bodem. Je kan kleine opstaande randjes maken. Strooi daarna wat paneermeel, broodkruim of beschuitkruimels over de bodem. Je kan dit ook overslaan, maar je bodem kan dan iets minder knapperig worden. Verdeel daarna het appelmengsel over de bodem.

Zet de taart voor 50 minuten in de oven.

Enjoy!

Laat me weten wat je ervan vond als je het geprobeerd hebt en stuur me een foto!

P1050629

P1050620

P1050632

 

Facebook Comments


18 thoughts on “Gezonde appeltaart”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *