Vaak als ik thuis kom in Zeeland, maakt mijn moeder wraps voor mij. Super lief en hartstikke lekker. Mijn moeder kan namelijk het best wraps klaar maken, echt waar. Ik probeer het zelf ook vaak en heb het ook al geïntroduceerd bij m’n huisgenootjes, maar mijn moeder blijft een chef kok hierin haha. Dit is sowieso een van mijn lievelingsgerechten om ’s avonds te eten. Tijd om het recept te delen dus!
Wat je nodig hebt voor ongeveer 4 personen:
- wraps – ongeveer 1,5 per persoon
- 800 gram groente
- 2 grote gerookte of gewone kipfilets in stukjes
- groene pesto
- Italiaanse kruiden, oregano, peper, knoflookkruiden
- Geraspte kaas
Warm de oven voor op 200 graden.
Wok de groente gaar in een beetje olie. Gebruik je gewone kip, zorg dan eerst dat de kip van buiten gaar is en voeg daarna de groente toe aan de pan. Voeg de kruiden toe. Als je gerookte kip gebruikt, dan hoef je deze pas op het laatste moment toe te voegen.
Smeer de wraps in met pesto. Vul een wrap met de groente en kip. Strooi een beetje geraspte kaas erover. Vouw de wrap dicht en steek er een saté-prikker in. Doe dit met alle wraps en leg ze dan in een ovenschaal. Strooi nog wat kaas en oregano over de wraps en zet voor ongeveer 10 minuten in de oven. De kaas moet gesmolten zijn en de wraps een beetje knapperig.
Serveer de wraps met een salade en wat knoflooksaus. Genieten!
Foto’s maken als het om 18.00 al donker is, gaat wat minder makkelijk en daarom zijn het ook geen prachtige foto’s haha. Hopelijk ziet het er wel een beetje smakelijk uit.
Ik vind wraps ook awesome, makkelijk maar heel lekker en je kan er alle kanten mee op. Groene pesto is een heel goed idee. Vanavond staat hier toevallig ook wraps op het menu dus.. 😉