Tosti’s staan niet echt bekend om hun gezonde voedingswaarde. Nee, niet bepaald. Maar deze tosti wel! Misschien ben je het niet met me eens om het een tosti te noemen, maar ik doe het toch, een eiwitrijke tosti met gezonde vetten zelfs. Deze tosti zit dus vol met eiwitten en gezonde vetten en is eigenlijk helemaal niet ingewikkeld. Kijk mee naar het recept!
‘Gewone’ zalm is behoorlijk duur en mijn studentenportemonnee wordt daar niet zo vrolijk van. Gelukkig bestaat er zalm in blik en dat is helemaal niet zo duur! Zalm zit vol goede vetten en bevat veel eiwitten. (20 gram per 100 gram, wauwie!) Altijd leuk voor de sporters onder ons. En ook voor de niet-sporters trouwens. Ik vind dit een hele lekkere manier om zalm te eten!
Cottage cheese is een soort kaas, alleen dan anders. Snap je? Lekker duidelijk. Ik heb er voor de rest ook geen verstand van, maar wat ik wel weet is dat er veel eiwitten in cottage cheese zitten. En daar word ik als fitnessende dame blij van.
Oja en pesto is gewoon lekker en geeft het meer een tosti-smaak.
Wat je nodig hebt:
- Zalm uit blik (ik had die van Statesman, lekker goedkoop)
- Cottage cheese (de goedkoopste van de EMTE)
- Pesto
- Bakspray, boter of olie (ik gebruikte de bakspray van de Body&fit shop)
- 2 (spelt) boterhammen
Eigenlijk is het heel simpel. Leg op 1 boterham stukjes zalm. Op de andere boterham smeer je wat cottage cheese en daaroverheen wat pesto. Doe de boterhammen dan op elkaar en duw een beetje aan. Vet een pan in en bak de tosti op laag vuur tot de ene boterham knapperig is, draai daarna om en bak ook de andere boterham knapperig. Als je het vuur te hoog zet wordt je tosti zwart. En dat is vies.
Als je een tosti ijzer hebt gooi je je boterhammen natuurlijk gewoon in je tosti ijzer. Lekker makkelijk. Ik heb geen tosti ijzer dus maak mijn tosti’s in een pan.
Je kan natuurlijk ook andere dingen gebruiken, bijvoorbeeld tonijn of feta. Dan blijft je tosti nog steeds eiwitrijk en vol gezonde vetten.
Ik krijg alweer zin om een tosti te maken nu ik deze foto heb gezien, lekkerrrr!
Dit is dus een tosti van bovenaf. Ik heb nog na zitten denken over het doorsnijden van mijn tosti. Volgens mijn broertje (a.k.a. tosti specialist) is een tosti namelijk geen echte tosti als je hem niet schuin door midden snijdt. En omdat ik toch een echte tosti wilde heb ik hem maar door midden gesneden. Of misschien om mijn broertje tevreden te houden.
Hier mag je dus gerust honger van krijgen. Zeer begrijpelijk! Hopelijk heb ik je trouwens niet op het idee gebracht om een über slechte tosti met 100 ml curry te maken, want dat was namelijk niet mijn bedoeling.
Enjoy!
(Oja, a.k.a. betekent ‘also know as’. Dat was het eerste wat me te binnenschoot en ik wist er geen ander woord voor ;p )
Lekker!