Ein, zwei, Zaufen!

Ein, zwei, Zaufen!

”Ein, zwei, Zaufen! Lass das bier mal laufen!”

Laatst had ik een biercantus. Gezellig liedjes zingen en bier drinken. Of ja, ik lust geen bier en doopte het om tot wijncantus. Maar dan wel in iets mindere mate dan sommige anderen bier achterover sloegen. Oh en nee, ik heb geen wijn-shot uit mijn schoen gedaan. Alsjeblieft zeg. Maar goed, terug naar het ‘Ein, zwei, Zaufen.’

Zuiplap

Ik zuip namelijk bij het leven. De hele dag door, de hele nacht door. Als mijn fles leeg is, zorg ik snel genoeg voor een volle. En zo ga ik maar door. Een kater heb ik nooit, maar toch hang ik vaak boven het toilet.

Want van veel water drinken, moet je veel plassen. De ‘struggles’ van altijd dorst hebben. Ook al lust ik geen bier en vind ik Duits een onwijs lelijke taal, ‘Ein, zwei, Zaufen’ vind ik een zin die best wel bij mij past. Ik drink namelijk geen water, nee ik zuip water. Want zuipen betekent veel drinken, toch?

Even later was mijn fles leeg

Laatst zat ik weer even rustig te drinken. Ik werd opgeschrikt door iemand die zei: ‘Wow, drink je nou in een keer een halve liter?’ Ik keek naar mijn fles en kwam tot de conclusie dat ze gelijk had. ‘Ik zou ook maar eens meer moeten drinken eigenlijk.’ En even later was mijn literfles leeg.

Water drinken is onwijs goed voor je. Daar ga ik geen artikel aan wijden, dat deden namelijk al 3000 mensen voor mij.

Op de een of andere manier heb ik dus altijd dorst. Maar ook echt altijd. Als ik ’s nachts wakker word, MOET ik gewoon drinken. Wat ervoor zorgt dat ik drie uur later wakker word om een bezoekje aan de badkamer te brengen. Inclusief slokje water.

Bier is echt gezond en water is super slecht 

Er zijn mensen die angstig roepen: ‘zoveel water is echt slecht voor je!’ Ik kijk ze lief aan en hecht geen waarde aan de opmerking. Tuurlijk, 10 liter water per dag is een beetje overdreven. Maar ik weet 100% zeker dat een heel groot deel van Nederland veel te weinig water drinkt. En dat is pas slecht.

Oh en ik verwijt je niks hoor. Ik kan er ook niet aan doen dat ik altijd dorst heb, net zo min kan jij er iets aan doen dat je nooit dorst hebt.

Misschien moet onderstaande afbeelding maar mijn lijfspreuk worden.

edc44226dc5473fb13489496e560ad7b

Oja en het plaatje aan het begin bij dit artikel vond ik gewoon leuk. En best grappig.

2 thoughts on “Ein, zwei, Zaufen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie!

Winactie!

Hoeraaa! Ik begon vorig jaar een Instagram account begonnen samen met Maarten om inspiratie op te doen en te delen om gezond te leven. Gezonde studenten die graag fitnessen en gezond eten. Ondertussen is het […]

Ook een hapje darm?

Ook een hapje darm?

‘Je bent wel dapper als je mee doet’, had de arts in het eerste telefoongesprek gezegd. ‘Ach komt wel goed toch?’, dacht ik, ‘gewoon even doorbijten.’ Helaas viel het flink tegen en was het niet […]

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]