Eetdagboek #3

Eetdagboek #3

Ik krijg wel eens de vraag wat ik nu eigenlijk eet op een dag. Mijn eetpatroon is niet drastisch veranderd sinds ik diabetes heb, ik moet gewoon wat meer opletten. Misschien kan ik je inspireren met dit eetdagboek. Gezond eten is niet moeilijk!

ontbijt, breakfast, healthy, gezond, eetdagboek, stay happy, gezond recept, gezond ontbijt, healthy breakfast

Dit was mijn ontbijt. Lekker snel en makkelijk. Flink wat magere kwark, met een beetje Optimel appel kaneel kwark. Ik mix altijd een smaakje door mijn magere kwark, omdat ik ‘kale’ kwark nu een beetje beu ben. Ik kies wel altijd voor Optimel omdat die suikervrij is en mooie voedingswaarde heeft. Verder zit er lijnzaad, chiazaad, kaneel en havermout bij. Daarnaast een lekker mandarijntje. Ik ben nog even naar de markt geweest en haal daar altijd lekker goedkoop groente en fruit!

eetdagboek, pindakaas, rijsttafel, tussendoortje, gezond tussendoortje, healthy

Ik ga ’s ochtends sporten en eet voor het sporten nog even een rijstwafel. Zo voorkom ik ook dat mijn bloedsuiker heel hard daalt tijdens het sporten. Ik trainde mijn bovenlichaam.

lunch, healthy, health, gezond, fitness, fit, fitdutchie Stiekem kijk ik soms best uit naar mijn lunch. Ik ben namelijk dol op brood! Ik eet niet altijd brood als lunch, maar deze keer lekker wel. Twee boterhammen met kip en een boterham met pindakaas.

Ik heb niet veel bijzonders gedaan deze dag. Vooral veel schoolwerk, ik loop nog een beetje achter.

eetdagboek, blauwe bessen, bosbessen

Tussendoor at ik nog lekker wat bessen. Blauwe bessen, bosbessen, ik weet niet wat het precies zijn, maar ze zijn heerlijk!

eetdagboek, ei, zalm

Rond het dip-uurtje, ongeveer half 4 dus, at ik een omelet met zalm. Gezonde vetten ook weer binnen, belangrijk voor mijn bloedvaten!

recept, gezond recept, gezond, healthy, aardappel anders schotel, diabetes

Woensdag had ik voor mijn bijbelstudie groepje een Aardappel anders schotel gemaakt. Ik had nog best wat ingrediënten over en daarom heb ik het donderdag weer gemaakt! Ronald en Maarten aten mee en vooral Ronald en ik vonden het heerlijk! Ik eet bijna nooit aardappel, maar op deze manier vond ik het toch best wel lekker.

We gaan die avond met z’n drieën naar de stad. Ronald en Maarten hebben nieuwe kleren nodig. Terwijl we door de V&D lopen, begint de winkel in stukjes door mijn hoofd te draaien. Het lijkt of er kleine stukjes uit mijn zicht worden weggeknipt. Ik voel me nogal naar en duizelig en eet een paar dextro’s. Mijn bloedsuiker was behoorlijk laag dus het was flink nodig! Na een tijdje gaat het al beter, maar ik voel me best wel moe. Thuis aangekomen drink ik nog een eiwit shake en ga lekker vroeg m’n bed in!

dextro, diabetes 1, diabetes, healthy

proteine, whey, eiwit, body en fit shop, eiwitshake, fitness, healthy

Wat vinden jullie van zo’n eetdagboek? Vaker doen of nooit meer?

5 thoughts on “Eetdagboek #3”

  • Altijd leuk om te kijken hoe anderen eten. Het bijhouden vind ik zelf soms wel lastig want dan vergeet je weer foto’s te maken haha. Mandarijnen zijn lekker.. maar ik heb ze nog niet ingeslagen.

  • Ik vind het wel heel erg leuk om je eetdagboek te lezen. Ik vind dat het er erg gezond en gevarieerd uitziet. Je herinnert me er ook weer aan om weer eens aardappel anders te maken 🙂

  • Ik vind zo’n dagboek altijd erg tof om te lezen. Ik haal daar inspiratie uit voor mijn eigen eetmomentjes. Ik moet echt weer rijstwafels halen en beter ook pindakaas zonder toegevoegde suiker. Mijn vriend had de verkeerde meegenomen 😛

  • Ik vind het altijd leuk om te lezen wat anderen eten. En boterhammen met pindakaas zijn zo lekker haha! Mijn vriendinnen snappen niet dat ik pindakaas lekker vind, maar ik eet het zo graag! Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Omdat gratis nooit verkeerd is #student

Omdat gratis nooit verkeerd is #student

Of je nou een zuinige (zuunige) Zeeuw bent of niet, wel of geen student, gratis dingen zijn altijd leuk. Toch? Waarom betalen voor iets, terwijl het ook gratis kan? En dan bedoel ik helemaal gratis. […]

Ik word dus bodybuilder

Ik word dus bodybuilder

Pas maar op dat je geen ruzie krijgt met mij. Straks ben ik namelijk een bodybuilder. Ja toch? Ik doe krachttraining als vrouw en dan word je toch bodybuilder?  Nee, natuurlijk niet. Dan zouden er […]

Eetdagboek #1

Eetdagboek #1

Ik vind het altijd interessant om te zien hoe andere gezonde ‘foodies’ leven. En dan vooral om te zien wat ze eten op een normale dag. Wat we hebben natuurlijk niet elke dag de tijd […]