Eetdagboek #2

Eetdagboek #2

Weer een eetdagboek voor jullie! Vandaag moest ik gewoon naar school. Vroeg uit bed, maar ook wel weer op tijd thuis. Kijk mee naar mijn maaltijden! 

IMG_5103Ik begin de dag met een goed bord havermoutpap. Mijn wekker ging om 7 uur dus het licht op de foto is nog niet zo prachtig. Ik heb niet veel tijd dus zet ik een kommetje met water, melk en havermout even in de magnetron en daarna doe ik er een kiwi door. Ik maak havermoutpap liever in een pannetje, maar dat kost meer tijd en die tijd had ik niet, snel naar school!

IMG_5115

Rond 10 uur eet ik een plak ‘breakfast cake’ van Rens Kroes. In principe gewoon bananenbrood. (: Ik zit op dat moment in de les en de foto is dus gemaakt op een schooltafel. ;p

IMG_5121

Lunch time! Ik eet heel vaak magere kwark op school en zo ook vandaag! Zelfs de leraar komt een kijkje nemen naar mijn lunch en beoordeelt het als: ‘gezond hoor!’

Ik eet mijn magere kwark deze keer met gojibessen, lijnzaad, kokos, chiazaad, kaneel en proteïne balletjes.

IMG_5131

Na school eet ik een appeltje en werk een beetje aan mijn blog. Ik ben heel blij met m’n nieuwe lay-out!

IMG_5142

Rond een uur of 3 eet ik een rijstewafel met pindakaas. Of eigenlijk twee. Ik was namelijk vergeten een foto te maken, dus toen moet ik er maar nog een eten haha. Goede smoes dacht ik zo. (:

IMG_5178

Ook eet ik nog een paar noten. Paranoten, pinda’s, cashewnoten en amandelen met een paar rozijntjes.

Ondertussen probeer ik nog een keer een pizzabodem te maken van bloemkool. Ik had het al eerder geprobeerd, maar toen was die bodem niet echt hard geworden. Tegelijkertijd probeer ik wraps te maken. Ook dat mislukt de eerst keer, maar na het recept wat aangepast te hebben, gaat het goed. De receptjes komen waarschijnlijk nog wel online!

IMG_5166

Diner time! Maarten en ik eten de pizza van bloemkool met tomatensaus, tomaatjes en cottage cheese. Ook eten we de zelfgemaakte wraps met wat overgebleven groente van een andere keer. IMG_5173

Na het eten chillen we nog even en moeten we natuurlijk afwassen. De keuken is een behoorlijke zooi geworden na m’n bak probeersels. Sorry voor mijn huisgenootje die net de keuken schoon had gemaakt. (;

IMG_5193

Op naar de sportschool! Maarten volgt een les MMA, een mix van verschillende vechtsporten en komt helemaal bezweet terug (ik dacht dat hij gedouched had, zo erg haha). Hij vond het heel leuk! Ik train mijn bovenlichaam en doe nog wat burpees en jumping jacks. Ik voel mijn spieren nog behoorlijk goed van de vorige keer fitnessen!

IMG_5216

Thuis aangekomen drink ik een lekkere eiwit shake in de smaak banaan. Ik drink mijn shakes altijd met een klein laagje melk en voor de rest met water.

IMG_5199

Later in de avond eet ik nog een klein beetje kwark met yoghurt en rauwe cacao nibs omdat we behoorlijk vroeg hadden gegeten.

Daarna was het tijd om lekker te gaan slapen in een schoon bedje, altijd fijn!

Wat eet jij meestal op een normale school- of werkdag? 

3 thoughts on “Eetdagboek #2”

  • Dat ziet er lekker en gezond uit!
    Ik eet als ontbijt en lunch gewoon boterhammen. Om 10 uur en 2 uur een ontbijtkoek of een koekje. Uit school (meestal 3 of 4 uur) een kopje thee met een stuk fruit of een cracker, en als avondeten heel verschillend. Meestal ’s avonds nog een lekkere koek, stukje kaas, schaaltje chips o.i.d. en dan slapen 🙂

    Die wraps ga ik ook een keer proberen te maken! Je hebt echt een leuke site;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Omdat gratis nooit verkeerd is #student

Omdat gratis nooit verkeerd is #student

Of je nou een zuinige (zuunige) Zeeuw bent of niet, wel of geen student, gratis dingen zijn altijd leuk. Toch? Waarom betalen voor iets, terwijl het ook gratis kan? En dan bedoel ik helemaal gratis. […]

Ik word dus bodybuilder

Ik word dus bodybuilder

Pas maar op dat je geen ruzie krijgt met mij. Straks ben ik namelijk een bodybuilder. Ja toch? Ik doe krachttraining als vrouw en dan word je toch bodybuilder?  Nee, natuurlijk niet. Dan zouden er […]

Eetdagboek #3

Eetdagboek #3

Ik krijg wel eens de vraag wat ik nu eigenlijk eet op een dag. Mijn eetpatroon is niet drastisch veranderd sinds ik diabetes heb, ik moet gewoon wat meer opletten. Misschien kan ik je inspireren […]