Ik vind het altijd interessant om te zien hoe andere gezonde ‘foodies’ leven. En dan vooral om te zien wat ze eten op een normale dag. Wat we hebben natuurlijk niet elke dag de tijd om een uitgebreide lunch te maken of een uur in de keuken te staan voor je ontbijt. Vandaag laat ik jullie mijn eetdagboek van 12 januari zien.
Maandag ben ik niet naar school gegaan. Het was niet echt nodig en ik voelde me niet helemaal lekker. Ik heb de hele dag veel aan school gedaan, er moest gestudeerd worden! Ik vind het altijd fijn om thuis te kunnen eten, dan ben je niet afhankelijk van wat je ’s ochtends meeneemt.
- Ik begin mijn dag altijd met een stevig ontbijt. Ontbijten is super belangrijk en ik hou ook gewoon van ontbijten. Bijna elke dag ben ik wel met havermout, lekker voedzaam!
Ik maak mijn havermout meestal in de magnetron, dat gaat het snelste. In een bord of kom doe ik dan melk, soms met een beetje water, en vervolgens voeg ik havermout toe. Soms doe ik alleen havermout, soms doe ik er ook wat brinta bij, ook lekker! Ik zet mijn bord dan voor ongeveer 4 minuten in de magnetron en daarna roer ik er nog chiazaad, lijnzaad, kaneel en een banaan door.
- Rond ongeveer 10 uur at ik een appeltje en een boterham met pindakaas.
’s Middags eet ik vaak kwark. Als ik op school zit neem ik altijd een bak kwark mee met een banaan en wat havermout. Vandaag was ik lekker thuis, maar at ik ook gewoon kwark.
- Ik heb deze keer wat Griekse yoghurt door mijn kwark gedaan, dat vind ik zo lekker! Ik heb vorige week granola gemaakt en dat deed ik er lekker door, samen met wat noten! Ik dronk er een glas vers geperste sinaasappelsap bij.
- Tussendoor at ik nog een lekkere eitje met paprika, avocado en oregano.
Deze foto is heb ik helaas niet zelf gemaakt, maar stond bij het recept. Het was al donker buiten en ik had geen goed licht om een mooie foto te maken.
Dit jaar heb ik niet echt goede voornemens op een rijtje gezet, maar een ding wilde ik wel graag doen. Meer koken volgens recept! Ik eet altijd met Maarten en we gooien dan gewoon wat groenten door elkaar met wat tomatenpuree of iets dergelijks. Sowieso nooit pakjes of zakjes!
- Maar je kan natuurlijk best zelf sausjes maken of leuke gerechten. Deze keer probeerden we ‘kip madras’. Ik vond het heerlijk, een blijvertje! Het recept hiervan ga ik binnenkort online zetten!
Ik was helaas een beetje ziek en had al mijn tijd nodig om de deadlines van school te halen, daardoor kon ik jammer genoeg niet sporten.
- ’s Avonds at ik nog een blokje chocolade met meer dan 80% cacao.
Ik ga ook nog een keer een eetdagboek online zetten van een ‘normale’ schooldag. Dan moet ik al mijn eten ’s ochtends al meenemen!
De foto van Kip Madras komt van boodschappen.nl
Super leuk om je eetdagboek te zien en lezen! Dat ei ziet er lekker uit zeg! Ik eet het soms als avondeten als ik weinig tijd heb maar dan ook met champignons en tomaat enzo. Super lekker en verrassend vullend.
Ik vind het ook altijd super leuk om te zien wat andere op een dag eten. Mooie foto’s ook!
Dit vind ik echt interessant, want ik heb soms echt geen inspiratie wat ik moet eten.
Hey,
Wat heb je een leuke blog 😀
Vraagje. Als je kwark mee neemt naar school, bewaar je het dan gewoon de “hele” ochtend in je tas?
Ik zat er pas ook aan te denken om kwark mee te nemen, maar ik heb geen koelkast waar ik het op school in kan zetten. Daarom vroeg ik me even af hoe jij dat doet 🙂
Groetjes Kim
Hee Kim! Dank je wel! (:
Ik bewaar het inderdaad gewoon in mijn tas, niet gekoeld. Kan best een paar uurtjes en zeker in de winter is dat geen probleem. Ik neem soms gewoon een bak kwark mee, maar doe het soms ook wel eens in een lege pindakaas pot, zodat ik niet alles in een keer op hoef te eten. Zo kan ik later op de dag nog wat eten. (;