Cottage cheese muffins

Cottage cheese muffins

Eten weggooien is doodzonde. Ik doe het ook niet vaak, meestal vries ik restjes in of gebruik ik het in een smoothie. Maar wat moest ik nou met cottage cheese? Ik kwam een lekker recept tegen, heb het wat aangepast en uiteindelijk was het heerlijk!

Cottage cheese bevat veel eiwitten en maakt de muffins lekker luchtig. Het recept is heel simpel!

Wat je nodig hebt voor 8 muffins

  • 50 gram (spelt) meel
  • 75 gram cottage cheese
  • 1 theelepel honing
  • 1 ei
  • 1 scoop whey
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 75 ml water of melk

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Vul de muffin vormpjes voor de helft, niet veel meer want ze rijzen nog behoorlijk. Zet ze voor 20 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen.

Schattige vormpjes trouwens hè. (;

Ze zijn echt heel lekker luchtig, genieten! Ik heb er de tweede keer een eetlepel pindakaas door gedaan. Je kan hier best wel veel mee variëren, bedenk wat leuks!

Van deze voedingswaarde word ik trouwens wel blij, lekker veel eiwitten. Dit is per 100 gram.

Schermafbeelding 2015-03-26 om 12.45.59

Enjoy!

IMG_0073

Dit recept is geïnspireerd op het recept van Marit, check hier haar blog! 

3 thoughts on “Cottage cheese muffins”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Homemade Granola

Homemade Granola

Hopelijk weet iedereen ondertussen wel dat de cruesli van Kellogs toch echt niet gezond is. Ook al beweren ze dat wel en proberen ze je over te halen met nutteloze aanwijzingen. Nee, Kellogs daar trappen […]

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt […]

Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Peanutbutter lovers opgelet! Oh en ook de mensen die koolhydraat arme tussendoortjes zoeken. Mensen met diabetes of zo, ik noem zomaar wat hè. Of misschien volg je wel een dieet, kan ook. Maar eigenlijk is […]