Iedereen houdt van chocolade. Ja toch? Ik wel hoor. Een chocoladecake klonk dan ook wel erg lekker, dat moest ik proberen. Ik was bang dat de cake een beetje bitter uit zou vallen omdat we natuurlijk alleen maar hele pure chocolade gaan gebruiken en cacao, maar dat viel gelukkig hartstikke mee. De cake was heerlijk en natuurlijk weer veel te snel op. Oeps! Hier het recept.
- 3 rijpe bananen
- 4 eieren
- 150 gram speltmeel/boekweitmeel of gewoon meel
- 1 zakje bakpoeder of 2 tl
- 50 gram cacao
- 50 gram pure chocolade (>75% cacao) in stukjes gehakt
- 40 gram kokosolie (je kan ook vloeibare boter gebruiken of boter smelten)
- 20 gram honing
- eventueel nog wat gesmolten chocolade (hoeveel je zelf wilt, ik heb ongeveer 40 gram gedaan)
- eventueel wat speculaaskruiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prut de bananen fijn met een staafmixer of met een vork. Roer de eieren door het bananenprutje. Doe het meel, de cacao en het bakpoeder erbij en roer alles goed door elkaar. Smelt de kokosolie, honing en eventuele chocolade en roer door het mengsel. Voeg de in stukjes gehakte chocolade erdoor heen. Voeg eventueel nog een beetje speculaaskruiden toe. Roer alles tot een geheel en vet een cakevorm in. Giet het mengsel in de cakevorm en zet voor 45/ 50 minuten in de oven.
Elke oven is anders dus check je cake af en toe even! Laat de cake even afkoelen in de vorm en laat daarna verder afkoelen op een rooster zodat ook de onderkant goed af kan koelen.
Bewaar de chocolade cake in een cakedoos of in aluminiumfolie.
Genieten maar! (:
Laat me weten als je een keer een recept hebt geprobeerd, dat vind ik erg leuk om te weten!
Dit lijkt me heerlijk!
Ziet er echt heel lekker uit!
Jippie, ik heb toevallig net cacao gekocht vandaag! Ik ga hem binnenkort uitproberen (:
Dit klinkt goed en de cake ziet er ook heerlijk donker uit. Die moet ik onthouden!
Ziet er lekker uit! Ik ben zelf dol op chocolade dus ga dit recept zeker zelf proberen! 🙂
ziet er super yummie uit
Hartelijk dank voor dit heerlijk recept! Volgende keer ga ik net iets meer chocolade smelten (had nu 40 gram gebruikt) en wat minder stukje chocolade erin. De cake was zeer luchtig en ook de kinderen waren er gek van. Ik heb echt zin om nog meer van je recepten te proberen!