Die geur van warme appel en kaneel is altijd heerlijk. Deze ochtend hing die geur bij mij in de keuken. Mijn ontbijt bestond namelijk uit gebakken havermout met appel en kaneel, heerlijk en simpel! Dit receptje is voor een luie zaterdag, waar je tijd hebt om wat langer aan je ontbijt te werken. Niet zoveel tijd? Ik zal er ook ook een snellere versie bijgeven! Wat je nodig hebt
- 40 gram havermout
- 150 ml melk
- 2 tl kaneel
- 1 appel
- eventueel een beetje stevia of honing
Warm de oven voor op 180 graden. Roer de havermout, melk, kaneel appel en stevia door elkaar. Rasp de appel en voeg aan het mengsel toe. De delen van de appel die je niet meer kan raspen, maar nog wel eetbaar zijn, snijd je in stukjes en voeg je ook toe. Zo krijg je nog een beetje ‘bite’ van warme appels!
Doe het mengsel in een oven-bestendig schaaltje en bak 30 minuten.
Heb je niet zoveel tijd? Zet het schaaltje dan in de magnetron voor ongeveer 3 minuten, tot de melk warm is en opgenomen door havermout. Je krijgt dan gewoon havermoutpap met appeltaart smaak!
Enjoy!
Dit recept komt van www.uitpaulineskeuken.nl
Hoeveel calorieën zitten er in dit ontbijt?
Geen idee, ik tel geen calorieën (;
Mjumieee!! Heerlijk begin van mijn vrije dag! 😉
Klopt het dat het helemaal zacht blijft. Heb het zelfs al wat langer in de oven laten staan, maar maakt weinig verschil.
De bovenkant wordt iets knapperiger en harder, de binnenkant blijft inderdaad zacht!