BNN Vara: Hoe moet je omgaan met diabetes?

BNN Vara: Hoe moet je omgaan met diabetes?

Toen ik net student was, zag ik een jongen een insulinepen in zijn buik zetten. Ik had zelf nog geen diabetes en dacht dat hij wel geboren zou zijn met diabetes type 1. Dat hij ‘gewoon’ even moest spuiten voordat hij ging eten en het inmiddels wel gewend zou zijn.

Toen had ik nog geen idee. Een jaar later wist ik wel beter. Het is een fulltime ziekte, waar je de hele dag mee bezig bent. Bij alles wat je doet, moet je nadenken. Hypo’s en hypers horen bij het dagelijks leven, ondanks dat je je uiterste best doet om ze te vermijden. Maar de meerderheid van Nederland heeft geen idee wat leven met diabetes inhoudt. Net als ik tot 5 jaar geleden. Mensen weten vaak überhaupt het verschil niet tussen diabetes type 1 en type 2. “Oh, is dat de erge variant?”

Toen BNN Vara Kassa mij vroeg of ze een online artikel over mijn leven met diabetes mochten maken, zei ik daarom volmondig ‘ja’! Hoe meer awareness, hoe beter. Bekijk de video op de website van BNN Vara.

De video diende als verdiepende informatie op de Kassa uitzending van 26 oktober over de Freestyle Libre. Bij deze live-uitzending was ik ook aanwezig.

leven-met-diabetes-bnn-vara-kassa
bnn-vara-talitha-paauwe-diabetes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Roche: maandelijkse blog voor levenmetdiabetes.nl

Roche: maandelijkse blog voor levenmetdiabetes.nl

Elk maand schrijf ik een blog over mijn leven met diabetes type 1 voor levenmetdiabetes.nl, een initiatief van Roche Diabetes Care.

Samenwerking SugarFam

Samenwerking SugarFam

Met een ziekte die nooit meer weggaat, kun je er maar beter het beste van maken toch? Dat dacht SugarFam ook. Ze maken vrolijke covers voor de Omnipod insulinepomp. Normaal heeft het een wit medisch […]

Omroep Zeeland: Talitha vertelt over diabetes op wereld diabetes dag

Omroep Zeeland: Talitha vertelt over diabetes op wereld diabetes dag

Omroep Zeeland interviewde mij op wereld diabetes dag over leven met diabetes en mijn deelname aan de online community.