Welkom in mijn hart.

Welkom in mijn hart.

‘Talitha, ga nou toch eens bloggen joh!’

De afgelopen tijd werd dit regelmatig tegen mij gezegd. Door wie? Euh ja, door mijzelf. Maar indirect ook door anderen. Zo werd ik bijvoorbeeld op artikels gewezen van ‘bloggers gezocht’, werd ik getagd in blog-gerelateerde berichten en werd ik meerdere keren gevraagd om iets te schrijven over een product.

Dat bloggen is er een beetje bij ingeschoten en dat is best wel jammer. Maar al deze mensen gaven mij stiekem hints (THANKS!) om weer eens even actief te zijn. Ik ben namelijk zo’n lui vel.

Oké grapje, zo lui ben ik nou ook weer niet. Afgelopen weekend rende ik namelijk nog mee tijdens de batavierenrace. Maar dat even terzijde.

Ik heb dus een tijdje niet geblogd en daar heb ik hele goede reden voor: ik zat op een tropisch eiland te genieten van lekkere cocktails en ik had het te druk met tannen (bruin worden). Oh nee wacht. Dat mocht ik willen. Goed. Nu even serieus.

Na de zomervakantie heb ik heel veel gefocust op fitness en mijn spiermassa groeide best wel snel. Begin het nieuwe jaar zakte het een beetje in. Druk met school, maar ook zat ik wat minder goed in mijn vel. Ik had geen zin meer om in de drukte van de sportschool te staan, was vaak moe en deed regelmatig een middag dutje. Er was iets niet goed. Ondertussen zat mijn bloedsuiker in een achtbaan en ook mijn diabetesverpleegkundige kon er geen touw aan vast knopen. Het was een beetje druk in mijn hoofd. Ik had door dat ik misschien even iets meer moest focussen op een ‘healthy mind’. Dat is namelijk eigenlijk nog veel belangrijker. Ik heb wat tijd genomen om wat dingen op een rijtje te zetten en heb me ook minder gefocust op sporten en voeding. Dat gaf wel wat rust en ik voel me nu 10000x beter. Ook heb ik de Alpha-cursus gevolgd, omdat ik het ook qua geloof een beetje kwijt was.

Ik ben weer back en helemaal happy de peppie. Mijn docenten zullen ook blij zijn, want mijn aanwezigheid op school was niet erg hoog. Ik ging soms liever naar de sportschool dan naar een college. Die je later trouwens wel bijna letterlijk op internet kon vinden, dus op zich nog best een goed excuus. Vind ik dan.

Maar goed. Ik leef dus weer en wil graag weer lekker bezig zijn met bloggen. Ook als niemand het leest. Maakt niet uit toch? Gewoon doen alsof.

Oh ja. Wist je trouwens dat ik een keer per maand een blogje schrijf voor mHealth 24/7? MHealth24/7 is opgericht door een man die eens geen geld wil verdienen aan zieke mensen, maar ze juist wil helpen. Daarom heeft hij een diabetesapp gemaakt, how sweet. (:

Oh, ik ben trouwens niet ziek hoor.

Zo, even mijn hart uitgestort. En, hoe vonden jullie dat? Een kijkje in mijn hart? Klopt best goed he? Wel een beetje vlezig. Houdoeee.

hart

2 thoughts on “Welkom in mijn hart.”

  • Hoi Talitha,

    Leuk om weer wat van je te horen. Ik ben altijd benieuwd naar de verhalen van andere mensen met diabetes. Jou blogs vind ik fijn om te lezen omdat ze zo heerlijk positief zijn! Ik ben benieuwd naar wat je allemaal nog voor ons in petto hebt.

    Groetjes Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie!

Winactie!

Hoeraaa! Ik begon vorig jaar een Instagram account begonnen samen met Maarten om inspiratie op te doen en te delen om gezond te leven. Gezonde studenten die graag fitnessen en gezond eten. Ondertussen is het […]

Ook een hapje darm?

Ook een hapje darm?

‘Je bent wel dapper als je mee doet’, had de arts in het eerste telefoongesprek gezegd. ‘Ach komt wel goed toch?’, dacht ik, ‘gewoon even doorbijten.’ Helaas viel het flink tegen en was het niet […]

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]