Bloemkoolpap

Bloemkoolpap

Wat? Bloemkoolpap. Doei Talitha, dat ga ik dus never maken. Maar wacht! Dat dacht ik eerst ook. Of ja, eigenlijk niet, want ik wil alles uitproberen. Maar bloemkoolpap? Ja dat klinkt dus echt niet lekker he. Ik zag het een aantal keer voorbij komen op Instagram, maar waarom was iedereen toch zo enthousiast? Vooruit, ik heb het geprobeerd. En guess what.. ik ben ook om!

Bloemkoolpap klinkt vies, maar dat is het niet. Eerlijk: ik had in mijn studententijd nog nooit zelf bloemkool gegeten. Niet mijn favoriete groente dus. Maar ik gaf het een kans. Ik deed er een banaan doorheen en daardoor wordt het lekker zoet. Eigenlijk proef je de bloemkool helemaal niet echt. Oh, maar ondertussen krijg je dus al wel zo’n 300 gram groente binnen. Win-win! Het is wel echt aan te raden om er een banaan door te doen, dit maakt het verschil!

Wat je nodig hebt:

  • Een kwart bloemkool
  • 1 banaan
  • 50 ml melk

Snijd de bloemkool in stukjes en kook het 10 minuten tot de bloemkool wat zachter is. Giet af en doe de bloemkool in een kom. Doe de banaan erbij en ga er met een staafmixer doorheen, tot er geen stukjes meer in zitten. Doe het prutje vervolgens in een pannetje met de melk. Even opwarmen, goed doorroeren en klaar is je bloemkoolpap! Je kan er natuurlijk nog meer aan toevoegen, zoals kaneel, honing, anijspoeder. Wat je maar lekker vindt!

Een ideale manier om genoeg groente binnen te krijgen.

Enjoy!

Bloemkoolpap eten

Schermafbeelding 2016-03-04 om 14.53.01

Facebook Comments


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *