Easy bananenbrood

Easy bananenbrood

Bananenbrood is ideaal. Oude bananen komen van pas, je krijgt veel eiwitten binnen door de kwark en het is een lekkere gezonde snack voor tussendoor, of gewoon als ontbijt. Dit recept komt van het Instagram account van Vanessa (thelifeofnez). Ik ben fan!  Wat je nodig hebt:

  • 200 gram speltmeel of boekweitmeel
  • 100 gram havermout
  • 1 zakje bakpoeder
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 250 gram kwark
  • rozijnen, gedroogd fruit, noten of pure chocolade

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prut de bananen met een staafmixer, blender of vork. Voeg het ei en de kwark toe en meng tot het een geheel is. Meng in een kom het meel, de havermout en de bakpoeder en voeg vervolgens het bananenmengsel toe. Doe er nog wat rozijnen of noten bij. Ik doe meestal twee of drie handjes. Zet het brood voor 35 minuten in de oven. Laat het daarna even afkoelen in de vorm en laat daarna afkoelen op een rooster. Zo kan ook de onderkant goed drogen. Enjoy! Lekker met een beetje jam of pindakaas. (:

bananenbrood 2.0

13 thoughts on “Easy bananenbrood”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Homemade Granola

Homemade Granola

Hopelijk weet iedereen ondertussen wel dat de cruesli van Kellogs toch echt niet gezond is. Ook al beweren ze dat wel en proberen ze je over te halen met nutteloze aanwijzingen. Nee, Kellogs daar trappen […]

Gezonde appeltaart

Gezonde appeltaart

Met glunderende ogen kijkt mijn broertje naar de appeltaart die staat af te koelen in de keuken. ‘Mag ik toevallig nu een stukje van die appeltaart?’ Zo nonchalant mogelijk antwoord ik: ‘ja hoor.’ Hij snijdt […]

Pindakaasbrood

Pindakaasbrood

Peanutbutter lovers opgelet! Oh en ook de mensen die koolhydraat arme tussendoortjes zoeken. Mensen met diabetes of zo, ik noem zomaar wat hè. Of misschien volg je wel een dieet, kan ook. Maar eigenlijk is […]