Dit recept is een klassieker. Vaak maak je recepten 1 keer en daarna worden ze vergeten. Maar dit recept duikt altijd weer op. Ik maakte dit al toen ik nog een schattige 15-jarige middelbare scholier was (oma speaks). En ik maak het nog steeds nu ik een iets minder schattige 19-jarige student ben. Het recept is makkelijk. De meeste ingrediënten heb je wel in huis. De appelcakejes zijn lekker en handig om mee te nemen. Dat maakt dit recept tot een succes! Duik jij zo de keuken in?
Wat je nodig hebt:
- Eiwit van 1 ei
- 120 gram meel (spelt, volkoren, gewoon)
- een zakje bakpoeder
- een mespuntje zout
- 1 el kaneel
- 1,4 el melk
- 2 el olie (vloeibaar)
- 3 el honing/ agavesiroop
- 1 kleine appel, in kleine stukjes
- eventueel 1 handje rozijnen
Verwarm de oven voor op 190 graden. Wel de rozijnen in warm water. Klop het eiwit op tot een dun schuim. Doe het meel, de bakpoeder, het zout en de kaneel in een kom en meng het goed. Doe de melk, olie, honing, appel en rozijnen in een andere kom en meng goed. Voeg het appelmengsel bij het eiwit en voeg aan het meelmengsel toe. Meng het goed door elkaar. Vul de muffin vormpjes tot halverwege met het beslag. Zet 20-25 minuten in de oven.
Ziet er lekker & cute uit!
Volgens mij staat er een typefout in het recept… met 1,4 el melk (wat überhaupt onmogelijk is om af te meten) blijft het wel erg droog. Volgens mij moet dit 1,4 dl zijn. Klopt dat?
Hi Tryntsje,
Oeh dat ga ik even checken! Kom ik op terug 🙂