Over Talitha Paauwe

Over Talitha Paauwe

Hi!

Al een hele tijd ben ik bezig met gezonde voeding en sporten. Maar die wortels en appels beginnen op den duur te vervelen. En die taartjes en chocolade steeds aantrekkelijker. Ik ben absoluut een zoetekauw en dol op cake, taart en alle dingen waar mijn taille niet blij van wordt. Maar ik ben niet dol op die voedingswaarde. Die doen namelijk niet veel goeds voor je. Daarom ben ik zo gek op ‘gezonde’ recepten die toch aan de behoefte van een zoetekauw voldoen. Of te wel brownies met bonengezonde kokosmakronen en ga maar door. Jum!

De recepten op mijn blog zijn de moeite waard om te proberen. Mijn favoriet? De brownies met zwarte bonen. Zo lekker en gezond!

Muscles & muffins

Ik ben niet alleen in de keuken te vinden, maar sta ook regelmatig enthousiast met gewichten te zeulen in de sportschool. Krachttraining, dat is het voor mij. Ik wil spierballen en sterk zijn. Steeds zwaarder squatten. Mijn lichaam wordt er blij van en mijn ‘geest’ ook. Daarnaast vind ik het fijn om af en toe mijn hoofd leeg te maken door een rondje te huppelen (lees: hardlopen). Sorry, het liefst alleen met harde muziek.

Ik studeerde Communicatie en zat met veel plezier op kamers. Daar had ik als uitdaging om als student gezond te bakken en koken voor weinig geld.

Een shock..

12 augustus 2015 kwam daar een nieuwe uitdaging bij. Ik kreeg diabetes type 1. Ja, een hele shock. Maar ik kan er goed mee omgaan. “Het is maar goed dat jij het hebt en niet ik. Ik zou dat nooit kunnen.” En misschien is dat ook zo. Het zal altijd een gedoe blijven, maar het gaat goed. Ook al zijn er veel mensen die diabetes niet snappen. Daarom blog ik ook over diabetes type 1, zodat meer mensen begrijpen wat het inhoudt (nee ik heb niet teveel gesnoept als kind).

Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik als Growth Hacker bij een FinTech start-up in Den Bosch. Daar zorg ik elke dag met de leukste collega’s dat we zo snel mogelijk groeien op basis van data en experimenten.

Dingen waar ik gek op ben: mijn man, oude engelse theekopjes, sloffen (altijd aan), pindakaas, eiwitrepen, kringloopwinkels, historische romans, wandelen, steden ontdekken, noten en thee.

Enjoy!

Talitha Paauwe – Beudeker

 

7 thoughts on “Over Talitha Paauwe”

 • Leuk Talitha! Ik maakte kennis met jou in net ND van vandaag. Ik ga je zeker volgen want ik ben ook dol op gezond koken maar zelf niet zo creatief daarin. Bedankt dat je me helpt met leuke en lekkere recepten.

 • Wat een ontzettend leuke en goede site!!
  En wat staan er inderdaad veel goede dingen op! Ik ga zeker wat proberen!
  Ik hoop dat je al een beetje gewend bent?? En dat je al een beetje stabiel zit!
  Heel veel succes met alles!

 • Hoi Talitha,
  Mijn complimenten voor jouw positieve benadering van diabetes! Op een foto in Diactueel zie ik een pleister over jouw sensor zitten, is die zelf gemaakt of te koop? Geeft dat geen irritatie op je huid? Heb je de webinair gevolgd over de sensor type 2? Fantastisch nieuws vind ik zelf.
  Ga zo door met leven, ik bewonder die stijl. Hartelijke groeten van Leo
  (68 jaar en al 41 jaar met diabetes type 1)

  • Hi Leo,

   Dat klopt, ik gebruik de MiaoMiao bij mijn Libre en om dat goed te laten zitten gebruik ik een pleister van NotJustaPatch. Ontzettend fijne patches die goed blijven zitten en er toch redelijk eenvoudig afgaan na 2 weken. Ik krijg er totaal geen irritatie van. Echt een aanrader 🙂

   Ik heb het webinar over de Freestyle Libre 2 niet kunnen volgen, omdat ik een uur daarvoor aanwezig was in de studio van JDRF om daar een webinar op te nemen. Maar ik heb er wel over gelezen! Zeker heel erg fijn nieuws. Ik ben heel benieuwd hoe hij gaat bevallen!

   Heel erg bedankt voor je bericht, leuk om te lezen!! 😀

 • Beste Talitha,

  ik heb zojuist jou filmpje bekeken over de verbinding tussen de omnipod en de
  libre II sensor.
  Ik heb bijna 30 jaar diabetes type 1, ik ben geïnspireerd door jouw verhaal.
  Beschik jij over een Nederlandse beschrijving over het installeren van datgene wat nodig is om de omnipod en de libre II sensor te verbinden met elkaar?
  Zie je reactie graag tegemoet.
  Hartelijke groet,
  André v Wolferen
  ps. buiten mijn werk doe ik aan duursport (triathlon).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *