Over Talitha Paauwe

Over Talitha Paauwe

Hi!

Al een hele tijd ben ik bezig met gezonde voeding en sporten. Maar die wortels en appels beginnen op den duur te vervelen. En die taartjes en chocolade steeds aantrekkelijker. Ik ben absoluut een zoetekauw en dol op cake, taart en alle dingen waar mijn taille niet blij van wordt. Maar ik ben niet dol op die voedingswaarde. Die doen namelijk niet veel goeds voor je. Daarom ben ik zo gek op ‘gezonde’ recepten die toch aan de behoefte van een zoetekauw voldoen. Of te wel brownies met bonengezonde kokosmakronen en ga maar door. Jum!

De recepten op mijn blog zijn de moeite waard om te proberen. Mijn favoriet? De brownies met zwarte bonen. Zo lekker en gezond!

Muscles & muffins

Ik ben niet alleen in de keuken te vinden, maar sta ook regelmatig enthousiast met gewichten te zeulen in de sportschool. Krachttraining, dat is het voor mij. Ik wil spierballen en sterk zijn. Steeds zwaarder squatten. Mijn lichaam wordt er blij van en mijn ‘geest’ ook. Daarnaast vind ik het fijn om af en toe mijn hoofd leeg te maken door een rondje te huppelen (lees: hardlopen). Sorry, het liefst alleen met harde muziek.

Ik studeerde Communicatie en zat met veel plezier op kamers. Daar had ik als uitdaging om als student gezond te bakken en koken voor weinig geld.

Een shock..

12 augustus 2015 kwam daar een nieuwe uitdaging bij. Ik kreeg diabetes type 1. Ja, een hele shock. Maar ik kan er goed mee omgaan. “Het is maar goed dat jij het hebt en niet ik. Ik zou dat nooit kunnen.” En misschien is dat ook zo. Het zal altijd een gedoe blijven, maar het gaat goed. Ook al zijn er veel mensen die diabetes niet snappen. Daarom blog ik ook over diabetes type 1, zodat meer mensen begrijpen wat het inhoudt (nee ik heb niet teveel gesnoept als kind).

Inmiddels ben ik afgestudeerd en werk ik als Growth Hacker bij een FinTech start-up in Den Bosch. Daar zorg ik elke dag met de leukste collega’s dat we zo snel mogelijk groeien op basis van data en experimenten.

Dingen waar ik gek op ben: mijn man, oude engelse theekopjes, sloffen (altijd aan), pindakaas, eiwitrepen, kringloopwinkels, historische romans, wandelen, steden ontdekken, noten en thee.

Enjoy!

Talitha Paauwe – Beudeker

 

4 thoughts on “Over Talitha Paauwe”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *