Aardappel anders schotel

Aardappel anders schotel

Dit is nogal een vrij uitzonderlijk recept voor mij. Normaal eet ik namelijk nooit aardappel. Normaal eet ik nooit iets uit een potje. Normaal eet ik alleen kip of vis. Maar voor dit, maak ik een uitzondering. Het is namelijk zo lekker en zo makkelijk!

Wat je nodig hebt voor 3 personen

  • 600 gram aardappelen
  • 600 gram groente – ik gebruikte 400 gram Italiaanse groente en 200 gram boontjes
  • 300 of 400 gram spekjes of hamblokjes – ik gebruikte ah basic spekreepjes
  • 1 pot aardappel anders bacon ui

Warm de oven voor op 220 graden. Kook de aardappel voor of gebruik een zakje voorgekookte aardappelen in plakjes. Snijdt de aardappel na het koken in plakjes. Kook ook de boontjes tot ze net zacht zijn. Roerbak de groente eventjes met de spekreepjes. Het hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Vet een ovenschaal of taartvorm in met olie en bedek de bodem met Italiaanse groente. Leg dan een laagje aardappelschijfjes op de groente. Pak een klein beetje saus en smeer dit over de aardappels. Doe dan weer een laag Italiaanse groente en daarna de boontjes. Leg weer een laag aardappels op de groente. Verdeel de rest van de saus over de aardappels. Strooi eventueel nog wat spekjes over de bovenkant en zet voor 20 minuten in de oven.

Eetsmakelijk!

Dit gerecht kost 2,30 euro per persoon.

 

aardappel anders, healthy, gezond recept, aardappel anders recept, aardappel anders schotel, gezond avondeten, healthy, student, studenten, budget
Ronald at ook mee en vond het heerlijk!

gezond recept, healthy, healthy recipe, gezond avondeten, student, studenten, budget, dinner, healthy dinner, fitness, fit, fitdutchie, aardappel anders schotel, aardappel anders

Facebook Comments


2 thoughts on “Aardappel anders schotel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *