5 redenen waarom ik gezond eet en sport

5 redenen waarom ik gezond eet en sport

Waarom houd ik me zo bezig met gezond eten en sport? Ik heb zo mijn redenen om gezond te leven. Ik vertel je waarom! 

DSC_0600

1. Het is een stuk beter voor mijn huid

Als ik een tijdje ongezond eet, merk ik dat gelijk. Rond sinterklaas at ik slecht met veel chocolade, pepernoten en ook rond kerst was het niet erg gezond. Ik merkte het gelijk aan mijn huid! Binnen no-time had ik weer een heel aantal pukkeltjes erbij. Beh, dat wil ik niet! Smeerseltjes en crèmes helpen echt niet, de enige oplossing die echt voor mij werkt is gezond eten! Eet ik na een slechte periode weer beter, dan merk ik dat ook gelijk. Vooral op mijn voorhoofd verdwijnen de pukkels ontzettend snel als ik weer gezond eet. Joepie!

2. Ik zit veel beter in mijn velnachat-vesti-zdorovii-obraz-zhizni

Het klinkt altijd zo zweverig, ‘ik zit niet lekker in mijn vel’. Maar toch gebruik ik het nu. Het is niet te omschrijven, maar ik voel me gewoon fijner wanneer ik gezond bezig ben. Als ik een tijd slecht eet en minder sport, zit ik echt minder lekker in mijn vel. Ik ben luier, meer moe en voel me gewoon wat minder chill. Vaak heb ik dan ook wel weer zin om na zo’n periode weer lekker gezond bezig te zijn. Ik voel me dan stukken beter en heb veel meer energie! Als je een tijdje gezond bezig bent, kom je een beetje in een ‘flow’ (ook al zo zweverig). Dan is het heerlijk om gezond bezig te zijn!

3. Ik vind dat je zuinig moet zijn op je lichaam

Je lichaam heb je gekregen en je mag blij zijn als je gewoon gezond bent met twee handen, twee benen e.d. Je doet je hele leven met je lichaam en daarom vind ik het belangrijk dat je er goed voor zorgt. Misschien word je 80, misschien 70, maar al die jaren moet je met je lichaam doen, dus je mag er best een beetje zuinig op zijn! Gezond eten is een must voor je lichaam, maar af en toe wat snoepen is natuurlijk ook niet erg.

4. Ik vind het gewoon interessant en heel leuk

Interessant vind ik het, echt waar! Ik kan uren blogs lezen over fitness en gezond eten of Instagram afstruinen op zoek naar motivatie en inspiratie. Ik vind meiden die fitnessen gewoon heel boeiend en ben altijd benieuwd naar hoe zij hun leven invullen met gezond eten en sporten. Ik vind het ook leuk om te zien hoe je resultaten kunt behalen met sporten en gezond eten. Het is leuk om te zien wat het met je lichaam doet! En een beetje trots mag je natuurlijk wel zijn als je spieren een beetje boven water komen (;

IMG_0027

5. Ik hou van eten en bakken

Ik hou van eten, het is gewoon lekker! Ik vind het ook heerlijk om in de keuken te staan en te bakken. Het is dan een uitdaging om lekkere dingen te maken die ook gezond voor je zijn. Mijn passie voor bakken is prima te combineren met een gezonde leefstijl!

Wat motiveert jou? 

7 thoughts on “5 redenen waarom ik gezond eet en sport”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


You Might Also Like

Winactie!

Winactie!

Hoeraaa! Ik begon vorig jaar een Instagram account begonnen samen met Maarten om inspiratie op te doen en te delen om gezond te leven. Gezonde studenten die graag fitnessen en gezond eten. Ondertussen is het […]

Ook een hapje darm?

Ook een hapje darm?

‘Je bent wel dapper als je mee doet’, had de arts in het eerste telefoongesprek gezegd. ‘Ach komt wel goed toch?’, dacht ik, ‘gewoon even doorbijten.’ Helaas viel het flink tegen en was het niet […]

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

‘We nemen je op in het ziekenhuis’

Al een lange tijd had ik last van wat vage klachten. Ik had veel dorst, moest ontzettend vaak plassen, had minder energie en was al een paar maanden niet ongesteld geworden. Toen de weegschaal voor […]